Home Lajme 1.1 milion vak/sina, Manastirliu jep lajmin e mirë për shqiptarët

1.1 milion vak/sina, Manastirliu jep lajmin e mirë për shqiptarët

67

Në një intervistë për Euron.ews Alban.ia me gazetaren Ilva Tare, ministrja e Shëndet.ësisë Ogerta Manastirliu siguroi se Shqipëria do të ketë akses të barabartë me vendet e tjera për marrjen e mbi 1 milionë doza.ve të vaks.inës anti-Cov.id në momentin që ajo do të hidhet në treg.

Gazetarja Ilva Tare e pyeti konkretisht ministren se sa shanse ka Shqipëria për të marrë vak.sinën pas lajmit se Pfizer/BioNTech kishte arritur sukses me 90% rezu.ltate ndaj Co.vid-19 në zhvillimet e një vaks.ine.

“Pfizer/BioNTech është një prej kompanive që edhe instrumenti i COVAX-it, pra aleanca Gavi, për të cilin qeveria shqiptare ka marrë vendim për të parapaguar 1 milionë e 130 mijë do.za vak.sine, është pjesë e kompanive që financohen pra nga kjo aleancë dhe sigurisht duke qenë pjesë… jemi pjesë e aksesit në vaksinën e sigurt në momentin që ajo do të jetë në treg,” – u shpreh ministrja Manastirliu.

“Aleanca Gavi, ku ne bëjmë pjesë bashkë me dhjetëra shtete të tjera, siguron aksesin te vak.sina e sigurt në momentin që ajo do jetë në treg dhe është një akses i barabartë për të gjithë,” – siguroi mini.strja e Shënde.tësisë.

“Ne do të kemi akses te vak.sina sepse qeveria ka financuar dhe parapaguar, duke qenë se parapagon për vaksi.nën dhe më pas siguron edhe për vazhdueshmërinë e financimit, patjetër që dhe ne do të jemi ndër vendet që do ta aksesojmë,” – shtoi më tej ministrja.

Gjatë intervistës për Eur.onews Al.bania, ministrja Mana.stirliu tha se do të veprohet përmes mekanizmit të siguruar nga Bashkimi Evropian edhe me sigurimin e kiteve për testet e shpejta.

Ajo tha se përmes mekanizmave të tillë deri më sot janë siguruar edhe barna traj.tuese ndaj inf.eks.ionit të CO.VID-19, siç është il.a.çi rem.des.ivir.

Previous articlePregatitini në këtë mënyrë lëkuret e shegëve : Shërojnè jo 1, por disa sèmundjè mjaft të përhapura
Next articleTë gjithë e keni parë këtë lule, por asnjëri nuk e dini se ajo bën mrekulli