Home Lajme 2 vite na t ërmeti fatal/ Siz miologu zbulon zonat dhe qytetet...

2 vite na t ërmeti fatal/ Siz miologu zbulon zonat dhe qytetet më me rrisk te larte

8

Dje u mbushen 2 vite nga t. ërmeti që tronditi vendin tonë. Si. zmiologu Rr. apo O. rmeni ka folur sot në studion e ABC-së për situatën e të. rmeteve.

“Mund të ndodhë që në një zonë të ndodhin dy tër. mete dhe të përsëriten më vonë. Të. rmeti që është në det kur bie në thellësi të madhe mund të shkaktojë edhe ts. unam. Në vendin tonë kanë ndodhur tsu. name deri në 1 metër, jo më shumë.

Të. rmeti shkakton dëme. Thyerja mund të dalë në sipërfaqe ose mund të sjellë def. ormime.

Në këtë zonë u vërejt defor. mimi që ishte në përputhje me th. yerjen në këtë zonë. Ata ishin në korrepsondencë të plotë me njëra tjetrën”, tha Ormeni.

Ai deklaroi se zonat më të prekura nga t. ërmeti në vend kanë qenë ajo e detit Adriatik, si dhe zonat Vlorë, Lushnje dhe Elbasan, Dibër. Ormeni nënvizoi se për fat të mirë Shqipëria bën pjesë në pjesën e Mesdheut që nuk ka pasur ma. gnituda të mëdha ndër vite.

“Zona e Adriatikut, zona tjetër Vlorë-Lushnje dhe Elbasan Dibër janë zona ku ka pasur më shumë tër. mete në Shqipëri. Është thyerje ku kanë rënë të. rmete te fuqishëm përveç tër. meteve të vegjël që bien herë pas here në këto zona.

Thyerjet e më. dha gjenerojnë m. agnituda më të mëdha. Ne bëjmë pjesë në zonën e Mesdheut por është me fat që tërm. etet në Shqipëri nuk kanë pasur ma. gnituda të mëdha por deri në 7 ri. hter pra deri në 9 ballë. Siç ka qenë të. rmeti i Shkodrës”, u shpreh ai.

Previous articleDalin pamjet! Makina c opë-c opë, si u ak sidentua në autostradë makina e Sali Berishës
Next articleLajm i MADH! “Hiqet” k ufiri me Kosovën, Rama: Ja si do të bëhet kontrolli