Home Uncategorized 4 ushqime që nuk duhet të hani përpara orës 10 të mëngjesit

4 ushqime që nuk duhet të hani përpara orës 10 të mëngjesit

232

Shkenca dhe mëngjesi shpesh janë kon tradiktore. Nga njëra anë, industria ushqimore këmbëngul se mëngjesi është vakti më i rëndë sishëm i ditës pavarësisht nga fakti që anashkalimi i tij nuk ka me të vërtetë pa soja nega tive. Nga ana tjetër, një mëngjes i caktuar si këto që do përmendim më poshtë ju shton sasinë e dhja mit në trup! Truku është të dini çfarë të hani:

Mëngjesi nuk duhet të jetë domosdoshmërish një vakt pa ynd yrë. Truku është gjetja e llojit të duhur të yn dyrës për të ngrënë në mëngjes. Gjalpi përmban ynd yrë që ju ndihmon të përpunoni vitaminat, por gjithashtu përmban shumë yndy rë të ng opur të cilat mund të shk aktojnë dëme në ze mrën tuaj si dhe shtim në peshë.

Në vend të kësaj: Përdorni gjalpë kikiriku.

Drithërat në mëngjes janë një vakt klasik . Megjithëse shumë praktike, drith ërat më të njohur në mëngjes përmbajnë një sasi të madhe sheqeri që më vonë mund të bëhet dhjamë në barkun tuaj.

Në vend të kësaj: Hani tër shëre pa sheqer me fruta.

Edhe pse është e lehtë për tu ma rrë me vete kur nx itoni, shumica e petullave,si waffles dhe bisk ota përmbajnë karbohidrate të rafinuara. Kjo nuk është domosdoshmërish e keqe, va ret nga dieta juaj, por karbohidratet e rafinuara mund t’ju bëjnë të nd iheni më të uritur gjatë ditës. Ato gjithashtu përmbajnë pak ose aspak fibra dhe shumë ynd yra që janë të dëm shme për shëndetin tuaj.

Në vend të kësaj: Bëjini petullat ose brumin vet në shtëpi me miell integral

Shumica e lëngjeve të frutave përmbajnë po aq sheqer sa pijet e gazuara me kanoçe, duke i bërë ato një nga zgjedhjet më të kë qija për mëngjes ose konsum në përgjithësi. Ato gjithashtu nuk përmbajnë pothuajse asnjë fibër.

Në vend të kësaj: Hani fruta normale pa i shtr ydhur. Është një mënyrë e shkëlqyeshme për të aktivizuar sistemin tuaj të tretjes në mëngjes dhe për ta përgatitur atë për konsum më të lartë të kal orive në vaktet e mëvonshme.

Previous articleKjo bimë rigjeneron qelizat tuaja nga koka te këmbët. Luf ton ane minë, diabetin, artritin dhe ju zgjat jetën
Next articleShqipja në një romancë dashurie me Mevlanin jashtë ‘Përputhen’? Zbulohet ç’po kurdis dyshja