September 29, 2023

Ndjekja e një diete të shëndetshme është e rëndësishme në çdo moshë. Megjithatë, pas moshës 40 vjeç, vëmendje e v eçantë duhet t’i kushtohet asaj që hani.Në të vërtetë, ka 8 ushqime që duhen shm angur pas moshës 40 vjeç, pasi tretja jonë ngadalësohet dhe nuk arrin të menaxhojë ritme të njëjta si kur ishim 20 ose 30 vjeç.
Cilat janë 8 ushqimet që duhen shmangur pas moshës 40 vjeçare?

Në moshën 40 vjeçare duhet të filloni të mendoni për shëndetin e ze mrës dhe e shtrave. Në fakt, meshkujt mbi moshën 40 vjeç kanë më shumë gjasa të vu.ajn.ë nga së.mun.djet kar.diova.skulare. Gratë, nga ana tjetër, përballen me pro.bleme të ko.ckave.Kjo është arsyeja pse në këtë periudhë është e nevojshme të konsumoni ushqime të pasura me fibra si fasule, bizele, mollë dhe fruta agrume.

Nga ana tjetër, duhet të zvogëlohet ose të shmanget konsumimi i mishit të industrializuar (salsiçe, sallam, proshutë), kripërat e tepërt, ëmbëlsirat, biskotat, akulloret, pijet joalkolike, ushqimet me glutamat monosodium. (patatet e skuqura, hamburgera etj).

Në moshën 50 vjeçare, gratë në menopauzë fillojnë të kenë probleme kard.iova.skulare. Për të reduktuar këtë rre.zik është e këshillueshme që të merrni omega 3 dhe vitamina B, të përfshira në ushqime të tilla si peshku, maja e birrës dhe fara liri.

Në moshën 60 vjeç, zakonet e të ngrënit duhet të riformulohen (nëse janë të gabuara). Është e rëndësishme të konsumoni vakte të vogla (5 herë në ditë) dhe të konsumoni vitamina dhe shtesa. Përveç konsumimit të shumë frutave dhe perimeve, është e rëndësishme që të pini shumë lëngje për të shmangur ka psllëkun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *