Home Kuriozitete Ata prindër që u japin telefonat fëmijëve do pen.dohen shumë kur të...

Ata prindër që u japin telefonat fëmijëve do pen.dohen shumë kur të mesojnë çfarë u kanë shkaktuar

130

Nuk është as një e as dy, por janë 99% e prindërve që u japin fëmijëve të vegjël telefonat në duar për të shp.ëtuar në një farë mënyre nga tekat e tyre.

Por, Organizata Botërore e Shëndetësisë ka dhënë al.armin, pasi sipas saj fëmijët e vegjël janë duke u eks.pozuar shumë para ekraneve.

Me ek.spozim para ekraneve kjo OBSH nënkupton se fëmijët e vegjël kalojnë shumë kohë, para televizorit dhe në kompjuter.

E ditur bëhet se fëmijët nga mosha 2 deri në 4 vjeç nuk duhet të eks.pozohen para ekraneve më shumë se një orë në ditë.

Po ashtu, OBSH-ja këmbën.gul që të miturit nën 5 vjeç duhet të jenë fizikisht aktivë dhe të flenë mjaftueshëm për një zhvillim të shënd etshëm.

Fëmijët nga mosha 1 deri në 4 vjeç duhet të kalojnë të paktën 3 orë në ditë të angazhuar në aktiv itete fizi ke.

Kurse foshn jat nën moshën 1-vjeçare nuk duhet të kalojnë qoftë edhe një minutë para një ekrani.

Në raportin e OSHB-së shkruhet:

Fosh njat nën moshën njëvj eçare duhet të ndër veproj në të ulur në dysheme dhe t’i shmangin të gjitha ekranet. Nuk duhet të qëndrojnë as një minutë para një ekrani.”

Gjithashtu në këtë raport theksohet se fëmijët që kalojnë shumë para ekraneve rrez ikojnë të bëhen o bez.

Previous articleE besoni? Shkroi emrin e djalit që donte në urban, vajzës i ndodh ajo që s’e priste kurrë
Next articleU kthye nga lu fta, i bie tavani mbi kokë kur mëson se gruaja e kishte tradhtuar me 60 burra