Bëni KU JDES, nëse shihni këto vija të bardha te filetot e p ulës, mos i gatuani se kanë rre zikshmëri të lartë për shëndetin

Mishi i pulës është jashtëzakonisht i konsumueshëm dhe i lehtë për t’u përgatitur. Për këtë arsye shumë nga ne e zgjedhin për ta gatuar edhe për faktin se përgatitet shpejt. Advertisements Shpesh, mishi i pulës rekomandohet si një zgjedhje e shëndetshme por ka diçka që ju duhet ta kontrolloni tek ky produkt. Organizata Botërore ka … Read more

8 u shqime që duhen shmangur pas moshës 40 vjeç, pasi tr etja jonë ngadalësohet dhe nuk arrin të

Ndjekja e një diete të shëndetshme është e rëndësishme në çdo moshë. Megjithatë, pas moshës 40 vjeç, vëmendje e v eçantë duhet t’i kushtohet asaj që hani.Në të vërtetë, ka 8 ushqime që duhen shm angur pas moshës 40 vjeç, pasi tretja jonë ngadalësohet dhe nuk arrin të menaxhojë ritme të njëjta si kur ishim … Read more

Fusni 5 thelpinj hudhër dhe një gotë me ujë: Konsumojeni per 15 dite me rradhe ujin per te trajtuar keto 4 probleme

Hudhra mund të mos ketë aromën e trëndafilit, por vlerat e saj ushqyese janë aq të mëdha sa nuk mund i merrni dot me mend. Ajo ka në përmbajtjen e saj substanca azotike, kalium, selen, kalcium, magnez, acid sulfurik dhe fosforik, vitamina C, D, B, më shumë se 400 përbërës mineralë të ndryshëm duke përfshirë … Read more

Disa nga shenjat qe u ben juve te kuptoni se keni me te vertete probleme me kujtesen sipas mjekes se njohur E netela Basha

Demenca është një sëm undje që karakterizohet nga një rënie progresive e funksioneve të larta të trurit në një, ose më shumë fusha, siç janë: të mësuarit, kujtesa, gjuha, funksionet ekzekutive dhe vëmendja, duke cenuar pavarësinë funksionale të individit. Sëm undja e Alzheimerit është shkaku më i shpeshtë i demencës dhe një nga burimet kryesore … Read more

Kjo eshte arsyeja perse ato qe jane mbi 60 vjeç duhet te konsumojne 1 kokerr molle para gjumit

Molla është një frut që forcon shëndetin dhe zgjat jetën në sajë të përbërësve shumë të vlefshëm që përmban. Jo më kot thonë: “Një mollë në ditë mban mjekun larg nesh “Të kuqe, të verdha, jeshile, të ëmbla apo të ithëta, por mbi të gjitha të bukura dhe shumë të shëndetshme. Të pranishme në çdo … Read more

Prek pothuajse nje ne 4 persona: Sipas mjekut te njohur keto jane shenjat qe tregojne

Shumë njerëz që vuajnë nga mëlçia e dhjamosur nuk e dinë që e kanë sepse nuk përjetojnë ndonjë simptomë. Kur njerëzit përjetojnë simptoma, ata mund të kene humbje të oreksit, humbje peshe, plotësi të barkut, dhi mbje barku, lodhje, konfuzion, dobësi dhe të përziera. Shenjat e mëlçisë yndyrore që mund të jenë të dukshme për … Read more

Shtoni peshe gjate veres? Mjekja e njohur tregon arsyen perse ndodh kjo pikerisht ne kete stine

Studimet kërkimore tregojnë një lidhje të qartë midis temperaturave të qëndrueshme të ambientit dhe oreksit. A ka vërtet prova shkencore të lidhjes midis temperaturës dhe oreksit? Sa më e lartë të jetë temperatura, aq më pak oreksi. Pra, duket e qartë se nëse jetojmë dhe hamë në vende me ajër të kondicionuar, do të hamë … Read more