Home Uncategorized Cfare do te ndodhe me shkollat ? A do te mbyllen ?...

Cfare do te ndodhe me shkollat ? A do te mbyllen ? Ja se si pergjigjet Ministrja e Arsimit Evis Kushi

65

Ministrja e Arsimit, Evis Kushi theksoi në “Quo Vadis” se po merren të gjitha masat paraprake, me qëllim që fëmijët mos t’i rikthehen sërish mësimit online.

“Jo, të gjithë i tr emben faktit që shkollat mund të mbyllen përsëri, të gjithë e pamë sesa e vështirë ishte kur fëmijët i mbajtëm mbyllur për muaj të tërë, jo vetëm nga ana e procesit mësimor sepse e dimë shumë mirë që cilësia e procesit mësimor nuk është njësoj si në bankat e shkollës dhe nga shtëpia, por dhe për sa i takon problemeve sociale që u shfaqën tek fëmijët apo dhe prindërit gjatë qëndrimit të tyre, kështu që dëshira jonë është që shkolla të mos mbyllet.

Dhe ne po punojmë f ort pikërisht për këtë gjë dhe i kemi marrë të gjitha masat, dhe po apelojmë vazhdimisht që të respektohen rregullat që të mos shkojmë drejt një mbylljeje.”
Sipas ministres, nëse nuk respektohen rregullat, ekziston mundësia e mbylljes së shkollave, duke shtuar se ky vendim nuk merret nga Ministria.
“Pra dua të them këtë gjë, nëse nuk do të respektoheshin rregullat patjetër që rre ziku ekziston por apeli që ne bëjmë çdo ditë është të respektojmë rregullat, dhe rregullat janë tre, uk janë shumë të vështira, tashmë po mësohemi me to, maskat, distanca, higjiena.
Nëse ne respektojmë këto rregulla, rr eziku për një mbyllje të dytë kuptohet që është më i ulët. Kjo është një gjë që nuk varet vetëm nga ne dhe ne nuk mund ta parashikojmë çfarë do të ndodh

Previous articleKjo është shenja e cila tregon nëse fëmija juaj është i prekur nga koronavirusi apo jo
Next articleTani në dimër dhe të shijojnë! Nëse konsumoni shpesh fasule do shëroheni nga këto sëmundje