Home Kuriozitete Çfarë do të thotë nëse keni këtë sh enjë të bardhë tek...

Çfarë do të thotë nëse keni këtë sh enjë të bardhë tek th onjtë

3

Njollat ​​e bardha në thonjtë e duarve, të quajtura leukonikia, mund të kenë një sërë shkaqesh, nga çështje të vogla kozmetike deri te sëmu ndje të mëdha, kërcën uese për jet ën. Për fat të mirë, kjo e fundit rrallë ndodh.

Ndërsa ka disa lloje, më e zakonshme quhet leu konychia pun ctata. Është parë shpesh tek fëmijët që mund të jenë më të fortë në thonjtë e tyre sesa të rriturit.

Këtu janë arsyet më të zakonshme që mund të keni njolla të bardha në thonjtë tuaj të duarve (ose të këmbëve).

Shenjë nga një dëm tim i thoit
Nga manikyri dhe thonj artifi cialë
Pso riasis ose ekzema
Kërp udhat
Cov id-19
Mungesa e vitaminave/mine raleve
Ndërsa leuk onikia mund të jetë e shëm tuar, ose mund t’ju bëjë të shqetë soheni nëse keni një problem më të madh, nuk është asgjë për t’u shq etësuar shu micën e kohës. Zakonisht vjen vetëm nga një përplasje e thoit me diçka. Nëse gjendja ju duket serioze, mos hezito ni të shkoni te mjeku.

Previous articlePa perdorur ila çe te ndryshe, vetem 1 limon dhe ju mund te tr ajtoni thembrat tuaja me mire se sa te kishit
Next articleE fundit! Vala e të nxehtit përv ëlues po vjen, ekspertët ngrenë ala rmin, pas pak do te