September 27, 2023

Të gjithë ata që këto ditë po përgatiten të udhëtojnë me makinë drejt Kroacisë, duhet ta dinë se çmimet e karburanteve në pikat e tyre të karburantit janë rritur.

Një litër benzinë ​​tani kushton 1.44 euro, ndërsa nafta është 1.34 euro, që në të dyja rastet është një rritje prej 0.04 euro për litër.

Përkatësisht, Qeveria Kroate miratoi Dekretin për përcaktimin e çmimeve më të larta me pakicë të derivateve të naftës, sipas të cilit çmimet më të larta me pakicë llogariten sipas formulës sipas çmimit bazë të lëndëve djegëse fosile në 14 ditët e mëparshme, me një premi të kufizuar prej 0,1245 euro për litër naftë dhe benzinë.

Sa për Malin e Zi, këtu një litër BMB 98 është 1.56 euro, dhe BMB 95 është 1.52 euro. Për një litër Eurodizel duhet të ndahen edhe 1.37 euro. Llogaritja e radhës do të jetë më 17 korrik dhe çdo çmim i ndryshuar do të jetë i vlefshëm nga dita e nesërme.

Nëse krahasojmë me çmimet në pikat tona të benzinës, është më fitimprurëse për shoferët, nëse udhëtojnë për në Mal të Zi dhe makina e tyre konsumon naftë, ta derdhin në det, duke qenë se një litër Eurodizel këtu kushton 183 dinarë, d.m.th. 1.56 euro. , ndersa kur behet fjale per benzine nuk ka rendesi pasi cmimet jane te njejta.

Për ata që e kalojnë verën në Kroaci, është mirë të planifikojnë udhëtimin dhe të mbushin rezervuarin menjëherë pas hyrjes në këtë vend, pasi të dyja llojet e karburanteve janë më të lira atje.

Më së miri do të jenë shoferët që shkojnë në Greqi përmes Maqedonisë së Veriut, ku nafta është më e lira në rajon dhe kushton 1,155 euro, ndërsa benzina kushton 1.3 euro.

Çmimet e naftës dhe benzinës në rajon dhe BE
Këto janë çmimet e naftës

Serbia 1.56 euro
Mali i Zi 1.37 euro
Bosnja dhe Hercegovina 1.25 euro
Maqedonia e Veriut 1.15 euro
Greqia 1.56 euro
Bullgaria 1.12
Kroacia 1.3 euro
Hungaria 1.5 euro
Sllovenia 1.46 euro
Itali 1785 euro
Gjermani 1608 euro (
Austria 1599 euro (
Zvicra 1.86 euro (
Republika Çeke 1.4 euro
Turqi 0.84 euro
Shqipëria 1.45 euro
Çmimi i benzinës BMB 95

Serbia 1.49 euro
Mali i Zi 1.53
Bosnja dhe Hercegovina 1.36 euro
Maqedonia e Veriut 1.30 euro
Greqia 1.87 euro
Bullgaria 1.29 euro
Kroacia 1.4 euro (
Hungaria 1.57 euro
Sllovenia 1.42 euro
Itali 1.93 euro
Gjermani 1.83 euro
Austria 1.58 euro
Zvicra 1.83 euro
Republika Çeke 1.61 euro
Turqi 0.84 euro (9
Shqipëria 1.48 euro (

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *