September 25, 2023

Kafja është e mirë për shumë arsye, ju zgjon në mëngjes, pakëson rr zikun e prekjes nga sëm ndjet nervore dhe atë të kujtesës, shmang plakjen e parakohshme, qetëson dh mbjet etj.

Por, nëse ajo pihet me stomakun bosh, ka efekt shk tërrues në organizëm. Kafeina në stomakun bosh mund të “bëjë k rdi” në traktin d gjestiv.

Ja si e shpjegon farmacisti Nitin Makadia atë: Acidi hidroklorik ka një funksion shumë të rëndësishëm në tretjen e ushqimit, prandaj prodhohet kur hani, huhatni ose kur filloni të mendoni për ushqimin.

“Kafja, edhe ajo me pak kafeinë, stimulon prodhimin e ac dit që, në mungesë të ushqimit, mund të d mtojë pjesën e brendshme të stomakut me ekspozimin e shpeshtë.

Sipas dr. Adam Simon, ai mund të shkaktojë ulc rë në stomak ose pr bleme me tr tjen.

“Ai mund të rrisë sasinë e ujit që nxirrni dhe shfaq simptoma të dehidratimit. Mund të ndikojë tek pusli, shkakton rrahje të çrregullta të zemrës dhe mund të ndikojë edhe tek tensioni i gj kut”.

Shumë kafeinë mund t’ju shkaktojë ankth, dr dhje, luhatje humori etj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *