Home Uncategorized E fundit, dalin detajet e para : Ja përse ardhja e v...

E fundit, dalin detajet e para : Ja përse ardhja e v aksinës në Shqipëri do të vonoj, arsyeja…

107

Epid emiologu Ilir Alimehmeti thotë se Shqipëria është mes vendeve që nuk do të ketë v aksinë për këtë sezon të dimrit. Mj eku tha në ABC, ai tha se aleanca ku është pjesë Shqipëria, COVAX, nuk ka ende kontratë me Fizerin apo Modernan të cilat janë një hap para kompanive të tjera.

Ai deklaroi se aktualisht janë 12 produkte në fazë kl inike, me gjitha vuri theksin se përzgjedhja duhet bërë duke pasur parasysh të gjitha parametrat duke nisur që nga ef ektiviteti dhe siguria.

“Unë kam besim shumë të madh te autor ite t et dhe më pak besim te forma me të cilën po përhapet inform acioni për va ksinën. Ne kemi marrë pjesë në alean cën COVAX që nuk ka një kontratë as me Fizerin dhe as me Modernan. Nuk jemi të parët që do e marrim

Nëse bëhet një rregullim nga kjo aleancë do rrjedhë edhe tek ne. Nuk dyshoj që shumë shtete do i japin lice ncim edhe ndonjë va ksine tjetër. Jemi shumë herët për të folur kur nuk kemi asgjë në dorë. Covax do presë se kush i afrohet. Do të jetë në kontakt edhe me Fizerin dhe Modernan.

Duhet të marrim parasysh që kemi 12 produkte në fazë të tretë k linike. Unë do merrja produktin më të mirë dhe më të lirë. E rëndësishme është të kemi të dhëna të qarta të sigurisë dhe efikasitetit të tyre. Një tjetër e dhënë që na duhet është numri i nevojitur për të v aksinuar.

Që do të thotë sa persona duhet të vaksinojmë që të ev itojmë një inf ektim. Të dhënat e vetme janë ato që ne kemi në media. Nuk kemi asnjë të dhënë që ne të shohim me detaje për të përcaktuar nëse na pëlqen apo jo”, deklaroi Alimehmeti.

Rikthimin në normalitet, Alimehmeti thekson se është herët për ta parashikuar. Ai tha se shpresat janë që të ulet numri i personave që kanë nevojë për trajtim spi talor.

Alimehmeti parashikoi një dimër të vështirë sa i përket rasteve, por theksoi se në pranverë do të mund të bëhet një bilanc se sa persona e kanë kaluar sëm. undjen, gjë e cila ndoshta do të prodhojë edhe një mungesë interesi për prodhimin e vaksinës.

“Me kalimin e sezonit të dimrit ne do ta vëmë re më qartë efektivitetin e vaksinës. Kemi nevojë për më shumë të dhëna për ta kuptuar. Është e rëndësishme të pritet koha e duhur për të pritur konkluzionet e duhura. Sa i përket evidencave ka një piramidë. Të dhënat e flasin qartë. Imuniteti i tufës është një element dinamik.

Me Covax garantohet 20%. Ne duhet të bëjmë studimet tona për të kuptuar sa e kanë kaluar. Shifra është e rëndësishme në Tiranë dhe në zonat e tjera urbane. Do të vaksinohet personeli shëndetësor që nuk e ka kaluar dhe grupet e tjera me risk që nuk e kanë kaluar.

Duhet të dimë qartë se sa njerëz e kanë kaluar vir usin në Shqipëri. Tashmë kemi shumë raste rreth e rrotull. Duhet bërë një tjetër studim nga Akademia e Shkencave për të parë se sa % kanë a ntit rupa.

Duhet të punojmë shumë për vaksinimin. Shpresa është të ulet numri i rasteve që kanë shenja të rënda duke i dhënë mundësi trajtimit sa më të mirë të sa më pak paci entëve.

Po ta shihni sot që flasim ne jemi pothuajse në normalitet. Duke parë parasysh që këtë dimër nuk do ketë vaksinë për ne, në pranverë do bëjmë llogaritë nëse kemi arritur përqindje shumë të larta të personave që kanë kaluar sëm undjen do të bjerë vlera e v aksinës.

Normaliteti nuk mund të presë një molekulë të prodhohet apo jo“, deklaroi ai.

Previous articleEngjëlli që BEKON jetën tënde! Zbuloje sipas Shenjës së Hòroskòpit që ke
Next articleLë pa fjalë studimi i fundit, askush se priste : Personat që vuajnë nga kjo sëm/undje ka gjasa të mos preken nga Koro navi rusi