Home Lajme E fundit, Manastirliu : Nga tani e tutje, të gjithë familjarët do...

E fundit, Manastirliu : Nga tani e tutje, të gjithë familjarët do të mund te vizitojne pa cientet e shtruar ne sp ital, ja oraret

79

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu ka bërë të ditur se që prej ditës së sotme spitalet C OV ID do pajisen me disa tabletë ku pa cientët e inf ektuar dhe të sht ruar të mund të shihen me familjarët e tyre.

Lajmi i mirë është dhënë nga Manastirliu gjatë një takimi me familjarët e paci entëve të shtruar, në pikën e informacionit të ngritur pranë spitalit inf ektiv.

“E mirëkuptoj që ju doni të komunikoni. QSUT ka vendosur një rregullore dhe ne këtë mekanizëm jemi duke përmirësuar, qoftë nëpërmjet administratorit të spitalit, qoftë nëpërmjet koordinatorëve me pa cientin, qoftë nëpërmjet psi kologëve, të cilët janë aty dhe do shërbejnë gjithashtu dhe për të bërë lidhjet direkte nëpërmjet tabletave që ne kemi vënë në dispozicion, pikërisht për të përmirësuar komunikimin.

Kjo është një mënyrë e lehtë dhe shumë më e shpejtë për të komunikuar edhe për të t’i vendosur në kontakt familjarët me pacientët dhe patjetër që edhe ju qetësoheni. Tabletat do të shpërndahen në të gjithë spitalet Co vi d”, tha Manastirliu.

Shefja e Shërbimit Inf ektiv, prof. Najada Çomo, duke i’u përgjigjur nevojave të familjarëve, u shpreh se ata duhet të dëgjojnë dhe të besojnë vetëm m jekun ku rues dhe të mos marrin informacione të gabuara.

“Ju keni një h all të madh dhe ju mirëkuptojmë. Por jo çdo njeri që shikoni në rrugë do e kapni për të marrë informacion sepse do të merrni informacione të ga buara. Informacionin e saktë e merrni vetëm nga mje ku kur ues” u përgjigj shefja e sp it alit inf ektiv.

Familjarët e pacientëve kërkuan vendosjen e një komunikimi me koordinatorët në orare të caktuara por edhe fleksibilitet ne orare. Sipas rregullave të vendosura të komunikimit familjarët mund të dërgojnë sendet personale të të afërmeve apo të marrin informacion në oraret 9-11 paradite dhe 16-17 pasdite në pikën e informacionit të caktuar pranë spit alit inf ektiv.

Ndërsa tabletat e vendosura në dispozicion do të shërbejnë për të bërë lidhjen mes familjarëve dhe pac ientëve, me koordinimin e administratës së spi taleve CO VID

Previous articleSot skadon ora p olicore për kufizimin e lëvizjes pas 22:00! Çfarë do të vendosin ekspertët
Next articleEfektet i jep vetëm nëse e konsumoni cdo ditë : Përbërësi i cili në këtë periudhë është më i rëndësishëm se cdo gjë