Categories
Lajme

E pab esueshme! Shqiptari bëhet Kry eministër i shtetit shume te pasur

Lideri i opozitës dhe kryetari laburistëve të Australisë, me origjinë Arbëreshe Anthony Albanese fiton zgjedhjet paralamentare në Australi.

Australia ka përfunduar procesin e votimit për zgjedhjet n♪7 fjalë dhe ka zgjedhur qeverinë e parë laburiste në një dekadë.

Anthony Albanese ka lindur në Sydney, por i ati i tij Carlo Albanese, është nga qyteti italian Barletta.

Barletta është qyteti ku Skënderbeu me 5,000 ushtarë shqiptarë nën komandën e tij, shtypi kryengritjen kundër mikut të tij Ferdinandi I i Napolit.

Edhe vetë emri i qytetit Barletta konsiderohet si mbiemër me orgjigjinë arbëreshe.

Pritet që Anthony Albanese të marrë pushtetin në Australi dhe të përfaqësojë laburistët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *