Categories: Lajme

Edhe af ganët po braktisin Shqipërinë: Këtu nuk rrihet, pa punë pa asgjë, duam te ikim..

Shtetasit afganë që ndodhen në Shqipëri do të dërgohen në Kanada. Vetëm 3 familje janë dërguar ditën e djeshme, ndërsa pritet që deri më 25 janar të jetë dërguar edhe një grup tjetër. Vonesa e procedurave ka shkaktuar nervozizëm te afganët të cilët duan të largohen nga vendi. Për Fax ata shprehen se nuk duan të qëndrojnë më në Shqipëri pasi nuk kanë të ardhme.

-“3 familje janë dërguar në Kanada dhe unë shpresoj se një pjesë tjetër do të dërgohet deri në fund të janarit, sepse ne jemi këtu pa punë e pa asgjë dhe sidomos fëmijët kanë mbetur prapa me shkollën.

Prej situatës, që po zhvillohet në Afganistan, mendoj unë, ndoshta më shumë se 70 ose 80 mijë emigruan në vende të ndryshme, ndaj kjo mund të jetë një arsye, që po procedohet pak ngadalë.

-“Ne jemi grupi, që do të dërgohen në Kanada. Në dijeninë time 3 familje janë dërguar ditën e djeshme dhe ishte fluturimi i parë nga grupi ynë. Një grup tjetër do të dërgohen më 25 janar.

Nëse ne nuk dërgohemi në kohën e përcaktuar, atëherë do të ketë disa probleme për ne, sepse unë përshembull kam marrë me vete vëllain tim dhe gruan e tij, e cila është shtatzënë.

Nëse ai nuk shkon dot në kohë, atëherë ata duhet të qëndrojnë këtu për më shumë kohë dhe në këtë rast ai duhet t’i paguajë vetë të gjitha shpenzimet.

Por duhet të kuptojmë se ai nuk ka asnjë punë këtu, asnjë të ardhur, kështuqë do të krijojë shumë probleme për të, por dhe për mua, sepse unë duhet të qëndroj me të, pasi unë e solla këtu.

Ndërkaq, nëse shkojmë në kohë, ne do të kemi ndihmën dhe suportin e qeverisë, do të mund të gjejmë punë dhe të nisim një jetë të re atje.

-Çdo gjë ndjek një formë ligjore, por unë nuk kam informacion më të detajuar për këtë. Ama, për aq sa di unë, gjithçka bëhet përshkak të procedurave dhe dokumenteve, që ne kemi firmosur dhe do të firmosim për qeverinë. Ndaj dikush është dërguar më herët, e të tjerë do të dërgohen më vonë. “

Javorja

Recent Posts

Rama jep lajmin e mirë/ Këto janë familjet e para që marrin zarfin e mbushur me lekë për…

Rama jep lajmin e mirë/ Këto janë familjet e para që marrin zarfin e mbushur me lekë për…

Kryeministri Rama bën me dije se gjatë vitit 2021 kanë lindur mbi 43 mijë fëmijë,…

2 hours ago
Italia hap rreth 70 mijë vende pune, në listë edhe punëtorët nga Shqipëria

Italia hap rreth 70 mijë vende pune, në listë edhe punëtorët nga Shqipëria

Ministria e Brendshme italiane ka bërë të ditur numrin maksimal të lejeve të punës që…

17 hours ago
Edi Rama ka një superlajm për fa miljet shqiptare: Do ta heqim

Edi Rama ka një superlajm për fa miljet shqiptare: Do ta heqim

Kryeministri Rama ka premtuar se gjatë mandatit të tretë shqiptarët nuk do të paguajnë asnjë…

17 hours ago
Me sh alët e hapura në krah të Sinan Hoxhës, nuk e besoni si dukej Amarda To ska para 20 vitesh

Me sh alët e hapura në krah të Sinan Hoxhës, nuk e besoni si dukej Amarda To ska para 20 vitesh

Bëhet fjalë për Amarda Toskën, e cila e ka nisur karrierën në ekran si balerinë…

17 hours ago
Përse duhet t’i vendosni patatet në m akinën e larjes së enëve

Përse duhet t’i vendosni patatet në m akinën e larjes së enëve

E doni purenë, pataten e fërguar apo të grirë? Nëse përgjigjja është PO, atëherë ky…

17 hours ago
Truku i thjesht qe ju shkrin dhe pastroni fri goriferin vetëm për gjysmë ore

Truku i thjesht qe ju shkrin dhe pastroni fri goriferin vetëm për gjysmë ore

Në radhë të parë, sepse duhet të prisni që të shkrihet i gjithë akulli dhe…

17 hours ago