Home Uncategorized Epo ktë nuk e prisnim : Kruarja e hundës me gishta paska...

Epo ktë nuk e prisnim : Kruarja e hundës me gishta paska përfitime të medha shëndetsore, mësojini

209

Shumica e njerëzve do të pajtoheshin që kruarja e hundës është e tme rrshme.

Por kruarja e hundës nuk është gjë e rrallë për t’u parë, sidomos tek fëmijët, duke mos i lënë anash as të rriturit (në shumicën e rasteve).

Sipas një studimit të ri, ne duhet të tregojmë faktin se kruarja e hundës duhet inkurajuar për t’u bërë, pasi ka përfitime shëndetësore dhe se ato mund të jenë veçanërisht të rëndësishme për fëmijët në rritje.

Studimi ka zbuluar se përmbajtja e pështymës, formon një barrierë kundër bak tereve që shkaktohen tek njeriu.

Hulumtuesit thonë se janë në kërkim të një mënyrë të veçantë për të krijuar një mukozë sintetike që mund të bëhet në çamçakëz ose pastë dhëmbësh për të siguruar përfitime të njëjta.

Gjithashtu specialisti i mushkërive austriak, Friedridh Bischinger beson se njerëzit që fusin gishtat në hundën e tyre janë të shëndetshëm, të lumtur dhe ndoshta më të mirë në mendje dhe në trup se të tjerët.

“Në kushtet e sistemit imunitar, hunda është një filtër në të cilën një pjesë e madhe e bak tereve janë mbledhur, dhe kur kjo përzierje arrin në zorrë ajo punon si një il’aç”, ka thënë Bischinger.

Gjithashtu i beson se duhet qëndruar larg stigmës shoqërore për largimin e gishtave nga hundët dhe se njerëzit duhet të inkurajojë njëri-tjetrin për këtë

Previous articleFëmija juaj ecën në majë të gishtave ? Mësojeni një herë e mirë se cfarë do të thotë kjo dhe pse ndodh
Next articleEkspertët japin përgjigjen përfundimtare : Kripa apo sheqeri i bën trupit të njeriut me shumë