Home Uncategorized Eshtë fiks periudha, ja se si ta dalloni : Nëse jeni me...

Eshtë fiks periudha, ja se si ta dalloni : Nëse jeni me grip, i ftohur apo me Koronavirus, mjeku i njohur jep detajet e duhura

432

Me ardhjen e dimrit, si do ta dalloni një grip të thjeshtë nga koronavirusi?

Ndërsa hyjmë në “stinen e viruseve”, mjeku grek Stergios Tassiopoulos, Zëvendës Drejtor i Klinikës së Parë Patologjike të Hygeia në Athinë, shpjegon se si mund të dallojmë inf eksionet e zakonshme vi rale të stinës si gripi dhe ftohja e zakonshme nga Koronavirusi.

Ftohja e zakonshme dhe gripi kanë qenë tradicionalisht dy nga shkaqet kryesore të inf eksioneve të dimrit. Sidoqoftë, ky vit ka një veçori të rëndësishme. Infe ksioneve të zakonshme vi rale iu shtua inf eksioni koronavirus i cili u shfaq për herë të parë në fillim të këtij viti.

Në të tre rastet, këto janë infe ksione vi rale që prekin kryesisht traktin respirator. Sidoqoftë, ato shkaktohen nga viruse të ndryshme, kanë ashpërsi të ndryshme të shenjave, rrjedhën dhe mundësinë e ndërlikimeve dhe qasje të ndryshme terapeutike, shkruan abcnews.

Për këto arsye, rëndësia e veçantë është përpjekja për të dalluar dhe vlerësuar në kohë shenjat dhe të kemi diag nozën e saktë. Për fat të keq, shenjat e të tre inf eksioneve vi rale tregojnë një shkallë të konsiderueshme të mbivendosjes, dhe shenjat klinike janë të ngjashme në shumë raste.

I ftohtë i zakonshëm – Ftohja akonisht zhvillohet ngadalë dhe shenjat janë më të lehta. Kollitja zakonisht shoqërohet me teshtitje, dhi mbje fyti dhe rrjedhje hundësh. Ethet, dridhjet, dhe dhi mbja e kokës janë të rralla.

Gripi – Shenjat e gripit janë më të rënda dhe përparojnë me shpejtësi. Dhi mbje koke, ethe, të dridhura, dobësi ose lodhje, të shoqëruara me kollë, dhimbje të fytit dhe mbingarkesë hundës ose rrufë janë pamja tipike klinike.

Koronavirus – Personat me koronavirus kanë të paktën një nga shenjat kryesore të mëposhtme: Ethet, temperaturë 37, 38. Kollë e thatë dhe e vazhdueshme.

Humbja ose ndryshimi i nuhatjes dhe / ose shijes

Prania e këtyre shenjave duhet të na bëjë të kërkojmë këshilla të menjëhershme mjekësore për veprime të mëtejshme.

Pjesa tjetër e shenjave mund të jetë shumë të ngjashme me ato të ftohjes dhe gripit të zakonshëm, por ka ndryshime të vogla në natyrën dhe ashpërsinë e tyre

Previous articleMjekja e njohur : Këto janë disa nga ushqimet që mbajnë të shëndetshme zorr ën tuaj të tra shë
Next articleKërkoi infermieren natën në maternitet, gruaja lehonë ‘zgurdulloi’ sytë nga ajo që pa…