Categories: Kuriozitete

Fruti i cili njihet me disa e mra, e gjeni dot se për cilin bëhet fjalë? Personat që vuajnë nga ky pr oblem nuk duhet kurrësesi

Xinxifet (hidet) janë një lloj fruti që e kanë origjinën nga Kina dhe Korea dhe janë përdorur që shekuj më parë për të lu. ftuar disa sëm. undje dhe për të lu. ftuar str esin. Xinxifet kanë veti antimykotike, antibak. teriale, antioksidante etj.

Ja disa nga përfitimet shëndetësore që sjell konsumimi i xinxifeve:

Lu fton konst ipaci onin: ky term i referohet bllo. kimit kro nik të zorrës së trashë dhe vështirësisë në jashtëq itje. Xinxifet lu. ftojnë këtë problem.

Lehtësojnë pagjumësinë: konsumimi i xinxifeve 1 orë para gjumit do t’ju ndihmojë të bëni gjumë më të qetë dhe më të rehatshëm. Në Kore përdoret çaji i xinxifeve për të lu. ftuar pagjumësinë. Çaji i xinxifeve përftohet nga valimi i xinxifeve të thara.

Përmirësojnë qarkullimin e gja. kut: xinxifet janë të pasura me hekur dhe fosfor, të cilët janë përbërës kyç për funksionimin e duhur të qelizave të kuqe të gja. kut.

Përmirësojnë shëndetin e ko ckave: mineralet e tilla si kalciumi, fosfori dhe hekuri gjenden me shumicë tek xinxifet. Kjo i bën këto fruta të jenë një aleat të mirë për të përmirësuar shëndetin e ko ckave dhe për të lu. ftuar osteoporozën, artritin etj.

Ju ndihmojnë të bini në peshë: përveç mineraleve që përmendëm më sipër, xinxifet janë të pasura edhe me fibra. Nëse konsumoni xinxife çdo ditë do t’ju bëjnë të ndiheni më të plotë dhe të ngopur.

Forcojnë sistemin imunitar: xinxifet përmbajnë antioksidantë, vitaminë C, vitaminë A dhe disa lloje acidesh të domosdoshme për një sistem të fortë imunitar.

Lehtësojnë shenjat e ank thit dhe st resit.

Lu ftojnë kan ce rin.

Përmirësojnë shëndetin e lëkurës.

Ndihmojnë në proçesin e tretjes.

Detoksifikojnë gja. kun.

Nëse vuani nga diabeti mos konsumoni xinxife në sasi të mëdha sepse ato përmbajnë një numër të madh karbohidratesh komplekse dhe mund të ndikojnë negativisht në nivelin e sheqerit në gj. ak./shendeti.com.al

Javorja

Recent Posts

Zbulohen që sot 3 gocat që do futen nesër në ‘BBV’. Një këgëtare, një blogere dhe moderatorja shumë e njohur

Zbulohen që sot 3 gocat që do futen nesër në ‘BBV’. Një këgëtare, një blogere dhe moderatorja shumë e njohur

Pas largimit të E lhaid Cufit, që ishte edhe i eleminuari i parë nga “B…

4 hours ago
Njoftimi zyrtar: Kush lejohet të udhëtojë drejt Italisë nga sot

Njoftimi zyrtar: Kush lejohet të udhëtojë drejt Italisë nga sot

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme njofton se qeveria italiane ka forcuar masat ku…

4 hours ago
Nxënësit nuk shkojnë dot në shkollë se nuk ka furgona, ministrja K ushi bën lëvizjen e rëndësishme

Nxënësit nuk shkojnë dot në shkollë se nuk ka furgona, ministrja K ushi bën lëvizjen e rëndësishme

Ministrja e Arsimit Evis Kushi ka njoftuar sot se do të zhvillojë një takim te…

4 hours ago
A e dini se çfarë përfaqëson shenja e WC-së së femrave? Të gjithë mendojnë se është një fustan, por nuk është!

A e dini se çfarë përfaqëson shenja e WC-së së femrave? Të gjithë mendojnë se është një fustan, por nuk është!

Simboli fsheh një mesazh shumë më të thellë Njohuritë që u morën në mënyrë shumë…

4 hours ago
Boll blete m akina me cmime te shtrenjta ju ku mund ti bleni lire duke filluar

Boll blete m akina me cmime te shtrenjta ju ku mund ti bleni lire duke filluar

Në Greqi mund të blini makina me çmim fillestar duke filluar nga 300 euro. Media…

4 hours ago
V itamina me e mire qe ndihmon ne permirsimin e shi kimit, ja disa ushqimet qe ua ofrojne ate me se miri

V itamina me e mire qe ndihmon ne permirsimin e shi kimit, ja disa ushqimet qe ua ofrojne ate me se miri

Shëndeti i syrit mbahet përmes testeve të rregullta mjekësore. Por një nga mënyrat e rekomanduara…

4 hours ago