Home Uncategorized Futeni këtë përbërje në hundë në darkë dhe kur të ngriheni të...

Futeni këtë përbërje në hundë në darkë dhe kur të ngriheni të nesërmen ju do të mësoni se keni shpëtuar nga një problem tepër i

208

Gërhitja është një problem shqetësues që e ndeshin shumë njerëz. Nëse jeni një prej tyre, duhet t’i dini patjetër këto gjëra. Do t’ju ndihmojnë ta shmangni atë dhe të bëni një gjumë të qetë.

Mos flini gjumë me shpinë

Disa njerëz gërhijnë kur flenë gjumë me shpinë. Do të ishte mirë që të zgjidhni një pozicion tjetër kur flini.

Zhbll okoni hundët para se të flini

Zhbllo kimi i hundës me ujë të kripur është shumë efektiv kur bëhet fjalë për lu ftën kundër gërhitjes. Thithni me hundë pak nga përzierja me ujë të kripur dhe më pas nxirreni jashtë. Bëjeni këtë para se të flini.

Përpiquni të humbni peshë

Njerëzit që kanë probleme me obe zitetin, kanë tendencë të kenë probleme me gërhitjen sepse presioni që ushtrohet mbi trup është shumë i madh. Kalciumi zvogëlon presionin dhe kështu keni më pak shanse të gërhisni.

Lini duhanin

Kjo është vetëm një arsye tjetër përse duhet të lini duhanin. Pirja e duhanit irr iton rrugët e frymëmarrjes dhe shkakton gërhitje.

Qëndroni të hidratuar

Sekretimet e hundës bëhen ngjitëse nëse trupi juaj nuk hidratohet, gjë që çon në probleme me frymëmarrjen. Kjo çon natyrisht në gërhitje, ndaj mbani gjithmonë një gotë ujë pranë jush.

Reduktoni sasinë e kripës

Shmangni ushqimet shumë të kripura, sepse natriumi që qarkullon në gj. ak çon në dehidratim

Previous articlePa kosto : Receta me domate e cila është ideale për të gjithë vajzat dhe gratë, ja se cfarë i bën lëkurës dhe përse përdoret
Next articleHarrojeni dentistin : Me këtë metodë ju do të keni dhëmbë të bardhë si bora që do t’ua kenë zili të gjithë