Home Uncategorized Hani 8 arra para buke dhe do habiteni nga ajo që do...

Hani 8 arra para buke dhe do habiteni nga ajo që do ndodh me trupin tuaj…

96

Arrat kanë dyfishin e antioksidantëve në krahasim me të gjithë arrorët e tjerë dhe e çlirojnë organizmin nga radikalet e lira të cilat dëmtojnë qelizat dhe shkaktojnë së mun dje.

Sipas ekspertëve, arrorët janë përgjithësisht të pasur me acide yndyrore, vitamina dhe proteina. Megjithatë ekspertët e ushqimit shpjegojnë se njerëzit nuk hanë arrorë mjaftueshëm.

Një studim i fundit doli në përfundimin se njerëzit duhet të hanë të paktën tetë arrra në ditë. Sipas të dhënave, konsumi i arrorëve parandalon sëmundjet e zemrës, diabetin e tipit 2 dhe pandalon radikalet e lira. Në veçanti, ngrënia e tetë arrave në ditë ju mbron nga sëm undjet e zemrës. Ndaj ato konsiderohen si një ndër ushqimet më të shëndetshme për njeriun.

Një nga aspektet më interesante të arrave, është roli i tyre në përmirësimin e shëndetit mendor. Arrat ndezin plot tridhjetë transmetues nervorë për trurin. Një studim amerikan, analizoi përmbajtjen e antioksidantëve të 10 arrorëve të ndryshme. Nga të dhënat autorët e studimit zbulu

Previous articleShqiptarja Si qau si fëmijë burri italian kur më gjeti të vi rgjër. Ajo që tha ishte rrënqethëse
Next articleNëna vendosi nje bluze me uthull ne lavaman e saj. Por kur e shikon pas nje ore ajo mrekullohet