Home Uncategorized Ka 1 arsye dhe 1 ushqim që ju shk akton kaps llëk...

Ka 1 arsye dhe 1 ushqim që ju shk akton kaps llëk pa e kuptuar; Ja cili është ai

188

Eshte e ves htire per shume njerez qe ti rezistojne nje hamburgeri apo nje bifteku te gatuar bukur. Mishi permban nje numer yndyrna te ngopura, tok sniash kimike dhe elemente qe na e bejne te vesht ire tre tjen pavaresisht nga fakti se eshte plot me lende ushqyese. Nese konsumoni shume mish mund te keni pas oja seri oze nga semu ndjet e zemr es deri tek rritja e rre zikut te diab etit.

Ato bazohen ne zakonet tona dietike dhe ne gjenetiken pasi te gjithe kemi sisteme te ndryshme tret ese. Disa nga llojet e mishit kane shume yndyre.

Arsyeja se pse ato mund te shkaktojne kapsllek diten tjeter eshte se ketyre yndyrnave u duhet me shume kohe per tu tretur nga trupi. Hekuri i larte qe gjendet ne mishrat e kuq mund te jete rezultat i kapsllekut. Mishi i kuq ka pak fibra te cilat jane thelbesore per levizjet e rregullta te zorreve.

Këshillë: Ngrenia e tepert e mishit te kuq mund te rrise shanset per t’u prekur nga kan ceri i zorreve sipas disa studimeve. Konsum oni mish te kuq vetem ne sasi kons ervatore(100-200 g vetem dy here ne jave) me shume drithera ose shume perime. Shmangni ngrenien e ves hkave dhe me lcise. Zgjidhni mish te zier dhe kaloni ne ushqim deti ose pule.

Previous articleNese nuk beni keto 5 gjera atehere do te shtoni peshe edhe po te pini vetem uje
Next articleShkodranja martohet me një indian, habit me ate qe tregon per traditat e tyre: 7 dite duhet te flija me..