Categories
Kuriozitete

Keni shpesh dhi mbje koke? Ja 6 mënyra si të qetësoheni pa pirë i laçe

Dh imbja e kokës tashmë është bërë diçka e zakonshme, për këtë arsye është më mirë që të gjeni mënyra natyrale për t’u ndjerë më mirë sesa të pini il açe. Albeu.com ju tregon më poshtë se çfarë të bëni.

Shumë tabela përshkruajnë pikat e akupr esurës në veshët tanë si fëmijë në një pozicion fetusi, dhe ka shumë pika presioni në veshët tanë që korre spondojnë me pjesë të ndryshme të tru pit tonë. Ush trimi i presionit të butë në një pikë të vendosur menjëherë pas ll apës së veshit mund të lehtësojë dhi mbjet e kokës dhe shtypja e pikës në qendrën e sipërme të veshit mund të lehtësojë tens ionin që shpesh shoqëron mig renën.

Edhe pse ushqimet e tymosura me siguri kanë shije, bëni mirë t’i shmangni nëse vu ani nga dhi mbje koke. Ushqimet e ty mosura janë të pasura me hi staminë, një kimikat që gjendet natyrshëm në trup, por mund të shkaktojë dhi mbje koke te disa njerëz. Eliminimi i ushqimeve të pasu ra me histaminë nga dieta juaj mund të ndihmojë në lehtësimin e migrenave të shpeshta.

Qetësoni dhim bjet me një paketë xhel të ftohtë

Nëse dhimb ja juaj e kokës është aq e fortë saqë mezi ngriheni, atëherë aplikimi i kompresave të ftohta ose të ngrira në qafë ose kokë mund të ndihmojë në zbutjen e simptomave të bezdisshme. Për shkak se ngushton enët e gjak ut dhe zv ogëlon infl amacionin, aplikimi i një qese të mbushur me akull ose një paketë xhel të ftohtë në kokë mund të zvogë lojë dhi mbjen e mi grenës.

Shumë adhurues të kafesë e dinë se asgjë nuk mund t’i largojë dhim bjet e kokës në mëngjes më shpejt se një filxhan i nxehtë java. Përveçse ju rrit humorin dhe ju ndihmon të përballoni ditën, pirja e kafesë është vërtetuar se ka një efekt pozitiv në dhi mbjet e kokës. Vetëm mos harroni të pini shumë, sepse tërheqja nga kafeina mund të shkaktojë migrenë në vend që të ndihmojë në lehtësimin e tyre.

Qëndrimi aktiv dhe ushtrimi rregullisht është një nga gjërat më të mira që mund të bëni për shëndetin tuaj, por nëse jeni të njohur me dh imbje koke të bezdisshme, mund të dëshironi të jeni të vetëdijshëm për llojin e stërvitjes që zgjidhni. Disa aktivitete me ndikim të lartë, të tilla si ngritja e peshave të rënda, mund të çojnë në një gjendje të njohur si “ koke e peshëngritësit”. Ushtrimet më të buta, përkundrazi, mund të jenë të dobishme kur vuani nga migrena. Për shembull, joga mund të çlirojë tens ionin në trupin tuaj, i cili, nga ana tjetër, ul rrez ikun e dh imbjeve të kokës nga tensioni.

Edhe pse asgjë nuk duket më e përshtatshme se sa t’i vendosni flokët në topuz, është më mirë të zgjidhni modele flokësh të lirshme për të shmangur dhi mbjet e kokës. Mbajtja e flokëve në një bisht të ngushtë mund të shkaktojë ngjeshje të jashtme në kokën tuaj, duke çuar në migre në.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *