Home Uncategorized Keni zënë “qafën keq”? Ja përse ndodh ngrirja e muskujve të qafës...

Keni zënë “qafën keq”? Ja përse ndodh ngrirja e muskujve të qafës dhe si ta rregulloni këtë problem në kushte shtëpie

106

Kontraktimi dhe ngurtësimi përhapet edhe në zonën e shpatullave ose të kraharorit.

Shkaqet E Kontraktimit Të Qafës

Sipas dhënave të AgroWeb.org kontraktimet e qafës mund të ndodhin si pasojë e shumë veprimeve apo shkaqeve.

Disa prej shkaqeve më të zakonshme janë:

Lënd imet muskulare, ose fjetja dhe qëndrimi në një pozicion të çuditshëm.

Qëndrimi përpara kompjuterit gjatë gjithë ditës.

Fleksibilitet i mangët muskular,

Dobësim i muskujve,

Rrëzime ose lënd ime të ndryshme.

Në shumicën e rasteve, mungesa e aktivitetit fizik, qëndrimi afatgjatë përpara kompjuterit, ose ushtrimet fizike të papërshtatshme përke qësojnë ose pen gojnë shërimin e qafës nga kjo tendosje.

Nga informacionet e AgroWeb.org, në 15% të rasteve, kontraktimi i qafës dhe dhi mbjet e saj sinjalizojnë një problem mjekësor.

Këtu përfshihet: hernia diskale, fra kturat në pjesën e sipërme të shpinës si pasojë e ndonjë rrëzimi, osteoartriti apo spondiliartroza.

Në raste shumë të rralla, kontraktimi i qafës mund të shkaktohet nga një problem nervor ose bllokim i enëve të gja. kut.

Si Të Trajtoni Kontraktimin E Qafës Në Kushtet E Shtëpisë

Kompresa Të Ftohta Dhe Të Ngrohta

Kompresat ndihmojnë në zbutjen e inflamacionit dhe rritjen e qarkullimit të gja. kut në zonën e qafës.

Kompresat duhen mbajtur me intervale 20 minutëshe.

Nëse kompresa me akull ju lehtëson më shumë, atëherë përmbajuni asaj.

Aktiviteti Fizik

Aktiviteti fizik dhe shtendosja janë efikasë në zhbll okimin e qafës.

Ju mund të ngrini dhe ulni shpatullat dhe t’i lëvizni ato para dhe mbrapa.

Më pas mund të lëvizni kokën në anë dhe më pas lart dhe poshtë.

E rëndësishme është të mos sforcoheni, sepse do të përke qësoni dhi mbjet.

Medi kamentet

Il’açet kundër inflamacionit dhe dhi mbjeve mund të ndihmojnë në zhbll okimin e qafës dhe largimin e dhi mbjes.

Një tjetër mënyrë se si të trajtoni kontraktimet e përsëritura është të tregoni kujdes me pozicionin e të fjeturit ose qëndrimit, ju lutemi na ndihmoni që të mirmbajmë faqen vetëm duke shtypur(mbi foton) që ndodhet më poshtë. Faleminderit për mirkuptimin SHQIPE./voal.ch

Previous articleKjo 21-vjeçare Ia punën për jetuar si qen dhe fiton miIionat tani: Gjithë jetën jam ndjerë qenushe!
Next articleE lani trupin me sapun ? Eshte e rendesishme, ja se cfare thote mjeku i njohur per kete veprim