Home Uncategorized Këto janë shenjat që tregojnë se e keni tepruar me sheqerin dhe...

Këto janë shenjat që tregojnë se e keni tepruar me sheqerin dhe duhet ta ndaloni menjëherë përdorimin e tij

182

Ja 6 shenjat që tregojnë se po abu. zoni me sheqerin.

1.Ndjeheni të uritur gjatë gjithë kohës: Niveli i lartë i sheqerit në gj. ak pen. gon përthithjen e glukozës, si rrjedhojë trupi nuk prodhon energji dhe ndiheni vazhdimisht të uritur.

2.Jeni vazhdimisht të lodhur: Ju ndodh të ndiheni vazhdimisht të rraskapitur edhe pse nuk bëni ndonjë punë të lodhshme fizike ose mendore ?

Duhet të kontrolloni regjimin tuaj ushqimor pasi niveli i lartë i sheqerit në gj. ak çekuilibron përthithjen normale të glukozës dhe ndiheni vazhdimisht të lodhur dhe pa fuqi.

3.Urinim i shpeshtë: Një ndër shenjat kryesore që tregojnë praninë e inf eksionit urinar tek trupi i njeriut është urinimi i shpeshtë. Por edhe pse urinimi është mënyra më e mirë për të larguar toksinat dhe lëngjet e panevojshme, jo gjithmonë është shenjë e një trupi të shëdnetshëm.

Niveli i lartë i sheqerit në gj. ak pen. gon veshkat të marrin lëngun intracellular dhe si pasojë keni urinim më të shpeshtë.

4.Etje dhe gojë e thatë: Në qoftë se keni vazhdimisht etje dhe ndjeni gojën të thatë, duhet t’i kushtoni rëndësi hidratimit, pasi jeni duke humbur lëngje.

5.Vështirësi për të rënë në peshë: Dihet tanimë që abu. zimi me sheqerin është një ndër faktorët që rrit rrez. ikun e obezitetit dhe vështirën rënien nga pesha. Sheqeri i shtuar shton kalori pasi nuk përmban proteina ose fibra dhe nuk ju ng op. Ai gjithashtu shkakton lirimin e insulinës, një hor mon që luan rol të madh në shtimin në peshë

6.Lëkurë e thatë: Kur konsumoni shumë sheqer, pasojat e para do t’i vuajë lëkura juaj. Urinimi i shpeshtë sjell dehidratim të trupit dhe thatësi të lëkurës. Ndryshimi i niveleve të glukozës prishin funksionimin normal të gjendrave të djersës duke ndikuar në dehidratimin e lëkurës

Previous articlePlas sh erri në “Për’Puthen”, vazhdohet edhe jashtë studios/ “Pse më shikon shtrembër”
Next articleDado heroike kërcen para makinës për ti shpëtuar dy fëmijë për të cilët ajo po kujdesej