Home Uncategorized Kjo ditë është historike për gjithë shqiptarët/ Ja çfarë ka bërë i...

Kjo ditë është historike për gjithë shqiptarët/ Ja çfarë ka bërë i madhi trim Skënderbeu në 3 nëntor 1443 që shqiptarët të ishin të lirë

75

Tre nëntori 1443, është një datë historike për Shqipërinë, pasi kryetrimi shqiptar Gjergj Kastrioti-Skënderbeu do të linte bet ejën e Nishit dhe do të nisej për në Krujë, ku më pas edhe do të luf to nte kundër osmanëve për 25 vjet me radhë.

Epoka e Skënderbeut e shekullit XV dhe vetë figura e tij ndikoi fuq ishëm në jetën shpirtërore të shqiptarëve dhe në rritjen e vetëdijes kombëtare të tyre.

Nën udhëheqjen e Skënderbeut, lu fta e shqiptarëve u ngrit në një shkallë më të lartë e më të organizuar dhe shënoi një kthesë vendimtare në zhvillimin politik të Shqipërisë.

Skënderbeu u shndërrua në simbol të l uft ës për liri e pavarësi. Ai mbetet heroi më i madh i shqiptarëve dhe themeluesi i shtetit mesjetar shqiptar.

Previous articleEmociounese! Kjo është policja shqiptare që mbrëmë u përball me terroristët në Vjenë, reagon ambasadori: Krenar për mbesën time!
Next articleFaqe zezë/ Të rinjtë shqiptarë e bënë në krevat me vajzën e vogël, panë njëri-tjetrin dhe…