Categories
Kuriozitete

Kjo eshte arsyeja perse personat qe vu ajne nga ky p roblem duhet te konsumojne 1 banane ne dite

Bananet janë një nga frutat më të shëndetshme. Ato janë të pasura me fibra, vitamina dhe minerale es enciale për trupin.

Ja përfitimet që do të merrni nëse konsumoni 1 banane në ditë:

Ndihmojnë në tretje: bananja është e pasur me fibra dietike, ajo është efektive në lu ftimin e dispepsisë, kapsllëkut dhe rregullon lëvizjen e zorrëve.

Kontrollon nivelin e sheqerit në gj ak: bananja nëse konsu mohet në sasi të moderuar është e këshillueshme edhe për diabetikët sepse mban nën kontroll nivelin e sheqerit në gj ak.

Ndalon mangësinë e kalciumit: bananet ndihmojnë kundër hu mbjes së kal ciumit në trup. Ato përmirësojnë thithjen e mineraleve nga ko ckat dhe dhëmbët duke i bërë ato më të forta.

Rrit energjinë: bananet janë të pasura me fruktozë, kështu që ato rrisin nivelin e energjisë.

Parandalon kan. ce rin e veshkave: me qënë se bananet nxisnin absorbimin e kalciumit në trup, ato parandalojnë formimin e gu rëve në veshka, parandalojnë sëm undjet dhe kan ce rin e veshkave.

Lu fton aneminë: bananet janë të pasura dhe me hekur, ato përmirësojnë cilësinë e gja kut dhe lu ftojnë aneminë.

Mbron nga su lmi në zemër: për shkak të përmbajtjes së lartë të kaliumit dhe përmbajtjes së ulët të natriumit, bananet zvogëlojnë rrez ikun e su lmit në zemër.

Lu ftojë depr esionin: bananet kanë nivele të larta të triptofanit, i cili shëndërrohet në serotoninë në trup. Serotonina është një neurotransmetues që kontrollon funksionin e trurit.

Ul inflamacionin: bananet janë të pasura me vitaminë B6 , kjo vitaminë redukton inf lamacionin.

Stimulon prodhimin e qelizave të bardha të gja kut dhe përmirëson shën detin ne rvor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *