Home Uncategorized Kjo është bima e cila largon dhjamin e tepërt dhe kuron rreth...

Kjo është bima e cila largon dhjamin e tepërt dhe kuron rreth 50 sëm/undje

161

Aloe Vera është një bimë shëruese shumë e fuqishme, e cila është përdorur që nga kohërat e lashta. Egjiptianët e quanin atë “bima e pavd. ekësisë” dhe kjo falë përfitimeve të shumta shëndetësore.

Një mësuese e matematikës, 25-vjeç, që jep mësim në një shko
Një mësuese e matematikës, 25-vjeç, që jep mësim në një shko
Në ditët e sotme, kryesisht përdorim xhel Aloe Vera kundër pre rjeve të vogla dhe pla. gëve, si dhe dje gieve të lëkurës, por jo çdokush e di se bima mund të përdoret gjithashtu edhe kundër sëmu. ndjeve të shumta.

Aloe Vera përmban më shumë se 200 komponente bioaktive të tilla si polisakaridet, vitaminat, mineralet, aminoacidet dhe enzimat, të cilat mund të rrisin thithjen e ushqyesve në trupin tuaj.

Xheli gjithashtu ka veti antimikr obike dhe antifungale, edhe gjithashtu mund të ç’hel. mojë trupin dhe të përforcojë sistemin tuaj imunitar.

Aloe Vera përmban minerale të tilla si magnez, kalium, kalcium, selen zinku, krom, hekur, mangan dhe bakër, të cilët mund të përmirësojnë rrugët tuaja metabolike dhe të ndihmojnë me humbjen e peshës.

Xheli i bimës përmban enzime të tilla si lipaza dhe amylase, të cilat mund të tresin yndyrnat dhe sheqernat, duke zvogëluar inflamacion në trup.

Aloe Vera është gjithashtu një burim i madh i vitaminës B12 që është jetike për prodhimin e qelizave të kuqe të gja. kut. Gjithashtu, ajo përmban 20 nga 22 aminoacidet esenciale që trupi ynë kërkon të funksionojë siç duhet.

Ndër të tjera përmban edhe acid salicilik, i cili mund të zvogëlojë inflamacionin në lëkurë dhe të lu ftojë bak teret e ndryshme.

Sipas studimeve, xheli i Aloe Vera mund të zbusë ulcerat or ale dhe të largojë depozitat e pllakave dentare nga dhëmbët. Ju mund ta gjeni xhelin e kësaj bime në pjesën më të madhe të dyqaneve bimore ose mund ta blini atë me gjethe të freskëta.

Shkencëtarët kanë zbuluar se xheli i Aloe Vera mund të shërojë mbi 50 sëmu. ndje, prandaj është shumë e rëndësishme që ta përdorni atë dhe mos harroni qe te konsultoheni me mjekun

Previous articleE kush nuk e njeh kete lule? Ajo sheron sem undje qe ju as qe i coni neper mend
Next articleDjali nxjerr gurë nga sytë. Një rast i rrallë që mjekët nuk jane në gjendje ta diag nostifikojne. O ZOT ndihmoi.. (Video)