September 28, 2023

Pishina më e madhe në botë është ajo e resorit “San Alfonso del Mar” në Algarrobo, Kili.

Ajo është e gjatë 1013 metra dhe mbulon një sipërfaqe prej rreth 8 hektarësh, duke mbajtur një volum prej 250 milionë litrash ujë.

E listuar si një prej pishinave më të mëdha në botë, ajo është bërë pjesë në listën Guinness në dhjetor të vitit 2006.

Gjithçka është ideuar nga ndërtuesi kilen Fermando Fischmann.

Pishina ndodhet 90 kilometra larg Santiagos dhe është atraksioni më i madh turistik i zonës.

Shiko Videon:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *