Home Uncategorized Kjo gropë po ç mënd botën, banorët nuk i afrohen sepse Iëshon...

Kjo gropë po ç mënd botën, banorët nuk i afrohen sepse Iëshon zhurma të FRlKSHME (FOTO)

145

Rritja e temperaturave globale po sjell ndryshime të forta në sipërfaqen e tokës në pjesë të ndryshme të botës.

Një prej zonave më të prekura është edhe Siberia, në të cilën po hapen sëfundmi gropa të thella dhe të mëdha, për të cilat shkëncëtarët thonë se kanë të bëjnë me rritjen e tem peraturave, shkruan Albeu.com.

Mirëpo, është një tjetër krater ai cili ka tërhequr vëmendjen e shkencëtarëve vitet e fundit.

Bëhet fjalë për kraterin e “Batagaikas”, i ndodhur në Siberi.

Toka u vedhis në vitin 1960 duke sjellë një krater të vogël, por kalimi i viteve dhe rritja e tempe raturave po e zgjeron edhe më tej atë.

Tani bëhet fjalë për një krater 1 km të gjatë dhe rreth 100 metra të thellë, shkruan Albeu.com.

Shkencëtarët thonë se zgjerimi i kraterit lidhet me faktin se rritja e temperaturave në zonën e ngrirë të Siberisë bën që të shkrijë korja e sipërme e tokës duke shka ktuar kështu vedhisje të mëdha.

Ndërkohë, banorët lokalë kanë ngritur legjenda mbi këtë krater duke thënë se aty lidhet bota e nëndheshme me atë aktuale.

Ata refuzojnë t’i afrohen këtij krateri duke rrëfyer se shpesh dëgjojnë zhur ma të the lla prej aty. /albeu

Previous articleMendoi se e pa KRlJESËN MlSTERlOZE, por doli të ishte diçka tjetër (Foto)
Next articleVetëm 1 lugë nga kjo përbërje është konsideruar si një ndër antibiotikët më të fortë natyral që u bën ballë sëm/undjeve që