Home Uncategorized Kontrollojeni/ Të Gjithë Duhet Ta Dini, Ky Është Ten’sioni Normal I Gj’akut,...

Kontrollojeni/ Të Gjithë Duhet Ta Dini, Ky Është Ten’sioni Normal I Gj’akut, Sipas Moshës Që Keni

229

Pre’sioni i lartë i gj’akut, ose hip’erten’sioni, është një nga pro’blemet shëndetësore më të zakonshme me të cilat shumë njerëz përballen.Ndërsa shumica e njerëzve që vu’ajnë nga ten’sioni i lartë nuk kanë ndonjë simptomë, edhe nëse leximet e tyre arrijnë nivele jashtëzakonisht të larta, disa mund të përjetojnë shenja të caktuara, të tilla si v’jellje, marramendje, gulçim, vizion të paqartë, dh’imbje koke, dhe hundë.

Pre’sioni i gj’akut ndryshon gjatë gjithë ditës dhe ndryshon në çdo individ sipas disa faktorëve, duke përfshirë moshën, gjininë dhe trashëgiminë. Mjekët kanë vendosur vlerat e mëposhtme për ten’sionin normal të gj’akut:Pr’esioni i gja’kut tek meshkujt sipas moshë

20 vjeç – 123/76
Deri në 30 vjeç – 126/79
30-40 vjeç – 129/81
40-50 vjeç – 135/83
50-60 vjeç – 142/85
Mbi 70 vjeç – 142/80

Presioni i gj’akut tek femrat sipas moshës-20 vjeç – 116/72
Deri në 30 vjeç – 120/75
30-40 vjeç – 127/80
40-50 vjeç– 137/84
50-60 vjeç – 144/85
Mbi 70 vjeç – 159/85.

Previous articleE Zuri Gjumi Poshtë Një Peme, Por U Zgjua Me “Dikë” Pranë
Next articlePse Qeni Disa Njerezve I Leh, Kurse Disave Jo?