Home Kuriozitete Kur melçia mbushet plot e perplot me toksina jep këto shenja te...

Kur melçia mbushet plot e perplot me toksina jep këto shenja te cilat ngaterrohën me sëm/undjen e

77

Dhi mbja paralajmëruese– Mëlçia ndodhet në pjesën e sipërme të barkut në anën e djathtë. Në rast se ndjeni dhi mbje në atë zonë, zakonisht bëhet fjalë për një prob lem me mëlç inë. Bëhet fjalë për një dhi mbje dj egëse, e cila be zdis. Funksioni kryesor i mëlçisë, është që të filtrojë tok sinat e ushqimit që konsumojnë.

Me ushqimet e yndyrshme që hamë sot, puna e mëlçisë bëhet më e vështirë. Në rast të një dhi mbje të vazhdueshme në këtë zonë, bëhet fjalë për mbingarkesë të mëlç isë me toks ina.

Enjtje e këmbës dhe kaviljes– Përveç mëlçisë mund të enjtet edhe këmba dhe kavilja. Në rastin kur mëlçia nuk i pompon dot toks inat, rëndesa shfaqet edhe në organe të tjera.

Prodhohet një sasi e madhe lëngu e cila mblidhet në këmbë dhe kryesisht në kavilje. Enjtja në vetvete nuk shkakton dhembje, por është sinj al shqetë sues për probl ematiken e mëlçisë.

Shtim peshe– Nëse e gjeni veten duke shtuar peshë pa shpjegim, bëni mirë që të bëni një kontroll.

Pjesa më e madhe e jona, shton peshë për shkak të konsumit të ushqimit ose prej një çrreg ullimi hor monal. Nëse të dy këto faktorë përjashtohen, me gjasë shtimin e peshës e shk akton mëlçia.

Kjo gjë ndodh zakonisht kur konsumohen shumë ëmbëlsues artificialë, ushqime me yndyrë, alk. ol apo med ikamente specifike. Kjo pasi mëlçia jonë mbushet plotë me tok sina, të cilat nuk mund ti largojë, duke pen guar funksionet normale të trupit, shkruan noa.al.

Lëkura bëhet e verdhë– Kur mëlçia ka probleme, mund të shkaktojë lëkurë me ngjyrë të verdhë. Kjo pasi mëlçia mbledh bilrubinë në trup, e cila është thelbësore për pigmentin e verdhë.

Kur rruazat e kuqe vd. esin dhe shkatërrohen, çlirohet ky pigment. Kështu, kur mëlçia nuk funksionon siç duhet, nuk mund ta elim inojë këtë ngjyrë.

Lodhje pafund– Bëhet fjalë për një gjendje që quhet sind romi i lodhjes kro nike.

Disa mund ta quajnë thjesht lodhje, por në të vërtetë është shumë më shumë se kaq, dhe nëse nuk arrini që të lëvizni apo jeni të këputur prej kohësh, kjo gjë mund të ndodhë pasi mëlçia është e mbushur me toksina. Mëlçia është përgjegjëse për një pjesë të madhe të energjisë që përdorim çdo ditë.

Ky organ, e transformon glukozën në glikogjen, i cili përdoret direkt nga trupi si energji.

Por kur mëlçia nuk arrin që të prodhojë glukozë për shkak të lodhjes së madhe, energjia bie në nivelin më të ulët, gjë që reflektohet në produktivitetin tonë të përditshëm dhe në zhvillimin e një jete normale

Previous articleMjekët s’ua thonë: Ja përse duhet të konsumoni sa më shumë fara luledielli, ju shërojnë nga të gjitha….
Next articleMerkel jep lajmin e mire dhe plote shprese : Duhet te hapen kufijte per te gjithe Europen, mjaft me pasi cdo gje eshte bere e