September 26, 2023

Vera është e mrekullueshme. Dita zgjat më shumë, netët janë të nxehta, ne shkojmë në kamping, kemi një piknik dhe përballemi me mushkonjat.

Ato janë të parat në listë si insektet më të bezdisshme. Thithjet e tyre, të cilat depërtojnë në lëkurë si dhe kruajtjet që shkaktojnë, mjaftojnë për të sjellë në kufijtë e tij edhe njeriun më të duruar.

Nëse jeni një nga ata njerëz që bien viktimë e këtyre insekteve më shpesh se të tjerët, ka një arsye. Mushkonjat tërheqin më shumë se 20% të popullsisë.

Mushkonjat tërhiqen nga:

Grupi i gj akut (shumica tërhiqet nga grupi 0), aci di laktik (djersa, temperatura më e lartë e trupit dhe faktorët gjenetikë luajnë një rol në këtë), disa lloje të ba ktereve të gj akut, konsumimi i alkoolit, shtatzënia dhe ngjyrat e rrobave (shmangni të kuqe, të zezë dhe të errët). blu).

Nuk mund të durohet gjenetika. Megjithatë, nëse shmangni birrën, vishni rroba të bardha dhe bëni një dush të ftohtë, mund të jeni në gjendje t’i largoni mushkonjat pa përdorur ilaç kundër insekteve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *