Home Uncategorized Ky është produkti që po u prish juve dhëmbët dita ditës pa...

Ky është produkti që po u prish juve dhëmbët dita ditës pa e kuptuar, hiqni dorë 1 sekond e më para

641

Mezi e prisni një filxhan të nxehtë kafeje çdo mëngjes? Nuk rrini dot pa kokoshka sa herë që shihni një film?

Nëse përgjigjja juaj është po, atëherë mund të jeni të sigurtë që nuk jeni vetëm. Ka një besim të përgjithshëm se duhen 21 ditë që të formohet një zakon, por Philippa Lally dhe kolegët e saj në University College në Londër treguan se duhen mesatarisht 66 ditë për ta kthyer një veprim në diçka që ju më pas e bëni pa pasur nevojë të mendoni për të.

Dhe heqja e një zakoni që tashmë është formuar mund të zgjasë shumë, por patjetër që ia vlen të keni parasysh se cilat nga zakonet tuaja janë të shëndetshme dhe cilat mund të jenë të dëmshme.

Mos i vendosni këmbët në kroskot të makinës!

Pasagjerët duan të ulen ashtu si të ndihen më rehat. Në shumë filma, personazhet më të bukur shpesh filmohen duke i vendosur këmbët në pjesën e përparme të makinës.

Realiteti është se ky pozicion është shumë i rrez ikshëm. Mbajtja e këmbëve lart në nivelin e fytyrës do të thotë që fytyra juaj do të go dasë gjunjët nëse makina papritmas frenon ose ndalon.

Përplasja mund të çojë në thyerje të esh trave dhe një periudhë jashtëza konisht të gjatë dhe të vështirë rimëkëmbjeje.

Mos i varni peshqirët e lagur dhe mos e mblidhni perden e dushit në njërën anë!

Është pothuajse një lëvizje e pavullnetshme mbyllja e perdes pas bërjes së një dushi, të thaheni dhe ta varni peshqirin tuaj të lagur. Për fat të k eq, ky është një zakon shumë johigjienik.

Bakteret lehtësisht mund të shumohen në rrudhat e lagura të peshqirit dhe myku mund të rritet në pëlhurat e dushit të mbledhur.

Mos pini kafe me stomakun bosh!

Shumë prej nesh e fillojnë ditën duke shkuar në kuzhinë dhe duke bërë një filxhan kafe para se të bëjmë ndonjë gjë tjetër. Ky është një zakon shumë i përhapur në mbarë botën.

Ka vetëm një problem, shumica prej nesh pimë një filxhan kafe në një stomak bosh. Pavarësisht nga fakti se kafeja ka përfitimet e saj, ajo ka edhe disa efekte negative, po ashtu.

Një prej tyre është se nëse pini kafe me stomakun bosh, kjo mund t’ju shkaktojë probleme urthi dhe tretjeje.

Kur ju jeni të uritur dhe mendoni për ushqimin, stomaku juaj fillon të lëshojë acidin gastrik. Kur pini kafe, ajo ka të njëjtin efekt në stomakun tuaj. Kjo çon në lirimin e shumë acidi gastrik që mund të dëmtojë shtresën e brendshme të stomakut.

Specialistët rekomandojnë të pinë kafe vetëm pasi të hani mëngjes ose në mes të ditës.

Mos hani kokoshka!

Kush nuk i do kokoshkat? Është një traditë tashmë të hash kokoshka ndërkohë që sheh një film, por në të vërtetë është një zakon mjaft i dëmshëm.

Dentistët thonë se kokoshka mund të dëmtojnë dhëmbët tuaj. Grimcat e vogla të kokoshkave mbërthen mes dhëmbëve dhe janë shumë të vështira të hiqen, madje edhe me kujdes të rregullt.

Mos e lini një shishe uji në makinë!

Nëse posedoni një makinë, ekziston një probabilitet shumë i lartë që të mbani një shishe uji brenda makinës suaj.

Nëse ju mbani një shishe uji për hir të një eme rgjence që mund të keni ose thjesht sepse jeni duke u përpjekur të hidratoheni, kini parasysh se ky është një zakon tepër i rrez ikshëm, sidomos në verë.

Problemi është se uji në shishe vepron si një lente dhe nëse rrezet e diellit arrijnë aty, veçanërisht nëse shishja është në një sipërfaqe të errët, ajo mund të shkaktojë një zj arr

Previous articleMund t’iu duket si e çuditshme, por mos flisni pa e provuar : Fusni një kokërr vezë në kafen tuaj të mëngjesit dhe prisni që
Next articleNiseni ditën duke bërë këtë veprim dhe ju do të largoni lehtë kilet e tepërta, gjithashtu do të ndiheni sikur të ishit 20 vjeç