Home Uncategorized Me këtë datë ndryshon ora: Akrepat lëvizin një orë prapa

Me këtë datë ndryshon ora: Akrepat lëvizin një orë prapa

8504

Në të dielën e fundit të muajit tetor, saktësisht me datë 25 tetor do të bëhet ndërrimi i orës. Akrepat e orës do të kthehen 60 minuta mbrapa, ku edhe vendoset si ora dimërore.

Me këtë vendim zgjaten ditët gjatë verës. Propozimi parasheh që nga viti 2021 shtetet të vendosin – ose të mbajnë kohën aktuale verore ose të largojnë ndërrimin e orës që ndodh dy herë gjatë vitit.

Nën urdhrat aktualë të BE’së, të gjitha 28 vendet anëtare kalojnë në orën verore të dielën e fundit të muajit mars dhe kthehen në orën dimërore të dielën e fundit të tetorit.

E pikërisht me 25 tetor të këtij viti në mëngjesin e së dielës, akrepat do të kthehen 60 minuta prapa. Ndryshimi do të fillojë në orën 3, e cila do të shënojë ora 2.

Ndryshimi i orës në Europë u vendos si ligj europian në vitin 1981 dhe është rinovuar çdo katër vjet.

Ky ndryshimi i orës bëhet dy herë në vit, në javën e fundit të tetorit dhe në të dielën e fundit të marsit me qëllim shfrytëzimin sa më mirë të energjisë diellore.

Previous articlePasaportat/ Ambasada shqiptare në Athinë jep njoftimin e rëndësishëm për emigrantët
Next articlePublikohet letra e 19 vjeçarës që V.d.iq në Kamenicë: “Burrit kurrë hallall mos i qoftë…