Categories
Kuriozitete

Menyra me e mire eshte me u je apo pa uje per te pire il açet? Ekspertet japin pergjigjen perfundimtare

A gë lltisni ndonjëherë il açe pa ujë? Nëse po, nuk jeni vetëm.

Shumë njerëz kanë konsumuar një aspirinë ose ibuprofen pa mbushur një gotë ujë së pari ndonjëherë. Pavarësisht nëse nuk keni pasur qasje në ujë në atë kohë ose thjesht po ndiheshit shumë dembel për ta marrë atë, të gjithë kanë qenë në një situatë të ngjashme.

Por nëse e keni zakon të gëlltisni il ace pa ujë, zakoni mund të jetë i dëmshëm për shëndetin tuaj.

A duhet të gëlltisni ilaçe pa ujë?

Sipas Klinikës Cleveland, ju në mënyrë ideale duhet të merrni ilaçet tuaja or ale me një gotë të plotë uji. Nëse zakonisht thjesht pini një gllënjkë, shanset janë se nuk është e mjaftueshme.

Dhe nëse nuk pini mjaft ujë ose fare ujë me ilaçe tuaja, mund të shkaktojë disa aca rime serioze të fytit.

Med. ikamente të caktuara të marra nga goja mund të shkaktojnë edhe dëmtime të indeve nëse ato qëndrojnë në kontakt me rreshtimin e ezofagut për shumë kohë.

Ky dëm është i njohur si ezofagit, i cili është një infla macion që mund të shkaktojë gëlltitje të dhi mbshme dhe të vështirë, si dhe dhi mbje gjo ksi. Nëse nuk trajtohet, ezofagiti mund të çojë në kompl ikime të tilla si mbresë ose ngushtim të ezofagut.

A mund të bll okohet një ilaç në fyt?

Në rast se po pyesni, është gjithashtu e mundur që të mbesni me një pi lulë të mbërthyer në fyt duke mos pirë mjaftueshëm ujë.

Sipas Healthline, kjo zakonisht nuk është një urgj encë mjekësore, por gjithsesi mund të çojë në kollitje të ke qe dhe aca rim të bezd isshëm asnjëri prej tyre nuk është i këndshëm.

Plus, është e vetëkuptueshme që nuk ia vlen kurrë të rrez ikosh edhe nëse shanset që kjo të ndodhë janë të vogla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *