Categories: Kuriozitete

Mesoje se cka ndodhe me telefonin tënd nëse e ke të ndezur pikën j eshile te kamera

Nëse tashmë e keni azhurnuar iPhone tuaj në iOS 14, mund të keni vërejtur një pikë të gjelbër në pjesën e sipërme të ekranit tuaj kur përdorni disa aplikacione. Është një tipar i ri sigurie që Apple doli për t’ju ndihmuar të keni qetësi në lidhje me privatësinë e kamerës suaj.

Kur shihni pikën e vogël të gjelbër, kjo do të thotë se ka një aplikacion që përdor në mënyrë aktive kamerën e iPhone-it tuaj. Nëse shihni një pikë portokalli, kjo do të thotë që një aplikacion po përdor mikrofonin tuaj.

“Një dritë e gjelbër ose portokalltë shfaqet në pjesën e sipërme të ekranit tuaj sa herë që një aplikacion po përdor mikrofonin ose kamerën tuaj”, thotë Apple.

Çfarë do të thotë kjo është që nëse shihni një pikë të gjelbër, por nuk jeni në dijeni të ndonjë aplikacioni që ka nevojë për kamerën tuaj, mund të ketë një aplikacion që hyn fshehurazi në kamerë për t’ju spiunuar.

Nëse nuk doni që një aplikacion të përdorë të dhëna të mbledhura në këtë mënyrë, atëherë duhet ta çaktivizoni atë. Nga ana tjetër, gjithmonë mund ta fshini aplikacionin nëse jeni të dyshimtë.

Nëse tashmë e keni azhurnuar iPhone tuaj në iOS 14, mund të keni vërejtur një pikë të gjelbër në pjesën e sipërme të ekranit tuaj kur përdorni disa aplikacione. Është një tipar i ri sigurie që Apple doli për t’ju ndihmuar të keni qetësi në lidhje me privatësinë e kamerës suaj.

Kur shihni pikën e vogël të gjelbër, kjo do të thotë se ka një aplikacion që përdor në mënyrë aktive kamerën e iPhone-it tuaj. Nëse shihni një pikë portokalli, kjo do të thotë që një aplikacion po përdor mikrofonin tuaj.

“Një dritë e gjelbër ose portokalltë shfaqet në pjesën e sipërme të ekranit tuaj sa herë që një aplikacion po përdor mikrofonin ose kamerën tuaj”, thotë Apple.

Çfarë do të thotë kjo është që nëse shihni një pikë të gjelbër, por nuk jeni në dijeni të ndonjë aplikacioni që ka nevojë për kamerën tuaj, mund të ketë një aplikacion që hyn fshehurazi në kamerë për t’ju spiunuar.

Nëse nuk doni që një aplikacion të përdorë të dhëna të mbledhura në këtë mënyrë, atëherë duhet ta çaktivizoni atë. Nga ana tjetër, gjithmonë mund ta fshini aplikacionin nëse jeni të dyshimtë.

Javorja

Recent Posts

Zbulohen që sot 3 gocat që do futen nesër në ‘BBV’. Një këgëtare, një blogere dhe moderatorja shumë e njohur

Zbulohen që sot 3 gocat që do futen nesër në ‘BBV’. Një këgëtare, një blogere dhe moderatorja shumë e njohur

Pas largimit të E lhaid Cufit, që ishte edhe i eleminuari i parë nga “B…

4 hours ago
Njoftimi zyrtar: Kush lejohet të udhëtojë drejt Italisë nga sot

Njoftimi zyrtar: Kush lejohet të udhëtojë drejt Italisë nga sot

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme njofton se qeveria italiane ka forcuar masat ku…

4 hours ago
Nxënësit nuk shkojnë dot në shkollë se nuk ka furgona, ministrja K ushi bën lëvizjen e rëndësishme

Nxënësit nuk shkojnë dot në shkollë se nuk ka furgona, ministrja K ushi bën lëvizjen e rëndësishme

Ministrja e Arsimit Evis Kushi ka njoftuar sot se do të zhvillojë një takim te…

4 hours ago
A e dini se çfarë përfaqëson shenja e WC-së së femrave? Të gjithë mendojnë se është një fustan, por nuk është!

A e dini se çfarë përfaqëson shenja e WC-së së femrave? Të gjithë mendojnë se është një fustan, por nuk është!

Simboli fsheh një mesazh shumë më të thellë Njohuritë që u morën në mënyrë shumë…

4 hours ago
Boll blete m akina me cmime te shtrenjta ju ku mund ti bleni lire duke filluar

Boll blete m akina me cmime te shtrenjta ju ku mund ti bleni lire duke filluar

Në Greqi mund të blini makina me çmim fillestar duke filluar nga 300 euro. Media…

4 hours ago
V itamina me e mire qe ndihmon ne permirsimin e shi kimit, ja disa ushqimet qe ua ofrojne ate me se miri

V itamina me e mire qe ndihmon ne permirsimin e shi kimit, ja disa ushqimet qe ua ofrojne ate me se miri

Shëndeti i syrit mbahet përmes testeve të rregullta mjekësore. Por një nga mënyrat e rekomanduara…

4 hours ago