October 1, 2023

Studimi i një mjeku për mënyrën se si flini do të përmirësojë shumë cilësinë e gjumit tuaj. Dr. John Dillard është ish-Drejtori i Zhvillimit të Lojtarëve për NBA’s New Jersey Nets dhe ka publikuar mbi 200 video dhe artikuj mbi përmirësimin e shëndetit.

Tani ai e ka kthyer vëmendjen sesi të bëjë një gjumë të mirë gjatë natës, shikoni videon e tij duke shpjeguar pse nuk duhet patjetër të flini në anën tuaj të djathtë.

Arsyeja kryesore pse duhet të flini në anën e majtë, është sepse në këtë mënyrë ju ndihmoni sistemin tuaj të tretjes të tresë më mirë ushqimin gjatë gjumit.

Nëse flini në anën tuaj të djathtë, jeni në rrezik të lartë të urthit dhe refluksit të acidit. Kjo është për shkak se lëngjet e stomakut dhe acidi nga stomaku ngadalë hyjnë në ezofag gjatë natës.

Gjumi në anën tuaj të djathtë nuk është gjithashtu i mirë për sistemin tuaj limfatik, i cili është një pjesë e rëndësishme e sistemit tuaj imunitar. Fjetja në anën tuaj të majtë ndihmon që glukoza, proteinat dhe elementët e tjerë të rëndësishëm të hyjnë më shpejt në sistemin tuaj limfatik. Kjo gjithashtu do të ketë një efekt të mirë në zemrën dhe shpretkën tuaj.

Prandaj, nëse e keni kaluar jetën duke fjetur në anën tuaj të djathtë, tani është koha për ta ndryshuar përfundimisht këtë.

Më në fund ai e ktheu të gjithë vëmendjen sesi të flinte dhe të mos zgjohej dhe ta bënte trupin tuaj më të shëndetshëm gjatë natës./abcnews.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *