Home Lajme Mj eku i njohur Amerikan, ka folur për disa nga efektet e...

Mj eku i njohur Amerikan, ka folur për disa nga efektet e va ksinës : Disa do të kenë dhimje në krahë, ndërsa disa të tjerë do të

136

Epid em iologu amerikan, Anthony FauCi ka folur për efektet e vaksinës . Në një prononcim për mediet, ai është shprehur se kur të inj ektohet do za e vak sinës, trupi do të nxisë një përgjigje.

Ai tha se disa persona mund të ndjejnë një dhi mbje në krah ndërsa disa të tjerë mund të mos ndjejnë asgjë fare. Më tej, ai shtoi se me marrjen e v aksinës do të keni ethe për një ditë të plotë dhe kjo është normale.

“Kur merrni një inj eksion të va ksinës, ju nxisni një përgjigje. Disa nuk ndjejnë asgjë, të tjerë ndiejnë një dh imbje në krah.

Disa mund të ndiejnë një dhimbje në krah dhe një lloj ndjesie sikur kanë ftohtë, pothuajse sikur të keni gr ip, dhe një pakicë njerëzish kanë et he. Ju në të vërtetë do të keni ethe për një ditë,” tha ai.

Deri tani kompanitë më të mëdha fa rmace utike në botë kanë deklaruar se kanë prodhuar disa va ksina me efikasitet të lartë.

Va ksi nat që janë krijuar kanë efiksasitet nga 92% që është ajo ruse, ndërsa ajo e BioNTech dhe Pfizer ka 95% efikasitet. Ajo e AstraZenca ka 90% efikasitet dhe ajo e Modernës është me 94.1%

Previous articleEfektet i jep vetëm nëse e konsumoni cdo ditë : Përbërësi i cili në këtë periudhë është më i rëndësishëm se cdo gjë
Next articleBëri v aksinën kundër COVlD-IT, shqiptari tregon faktin e dh imbshëm pse pranoi