Home Kuriozitete Mjekët s’ua thonë: Ja përse duhet të konsumoni sa më shumë fara...

Mjekët s’ua thonë: Ja përse duhet të konsumoni sa më shumë fara luledielli, ju shërojnë nga të gjitha….

79

Hipert ensioni mund të shk aktojë sëm undje të zemrës dhe vesh kave, go ditje në tru dhe prob leme të tjera të rën da shëndetë sore.

Me miliona njerëz në botë vuajnë nga presioni i lartë i gjak ut dhe një përqindje e mirë nuk e kuptojnë, sepse nuk ka simptoma. Mosha juaj, historia familjare, gjinia dhe raca mund t’ju vënë në rr e zik, por edhe dieta juaj.

Mjekët sugjerojnë që të ndiqni një dietë të pasur me kalium, magnez dhe fibër. Kështu, mollët, kajsitë, banane, pjeshkat, janë frutat që rekomandojnë ekspertët. Acid et yndyrore Omega-3 po ashtu janë yndyra super të shënde tshme, që trupi juaj duhet të funksionojë siç duhet. Omega-3 mund të ulë presionin e gjakut, zvogë lon inflama cionin dhe ul trigli ceridet.

Pse duhet të hani një grusht fara luledielli

Ato gjithashtu përmbajnë vitaminë D, e cila ul presionin e gjakut. Ndaj konsumoni sa më shumë salmon, troftë dhe ton.

Shijoni, po ashtu, farërat e pakripura si luledielli, kungulli ose fara të tjera. Ato janë plot me minerale me aftësi për të ulur pres ionin e gjakut. Sigurohuni që nuk janë të kripura. Bajame, arra, lajthi janë gjithashtu të shënd etshme.

Previous articleE njihni këtë gjthe ? Parandalon 1 nga sëm/undjet më të përhapura të zemrës
Next articleKur melçia mbushet plot e perplot me toksina jep këto shenja te cilat ngaterrohën me sëm/undjen e