September 25, 2023

Vezët thyhen me kujdes në një pjatë në atë mënyrë që e gjithë e verdha të ndahet mirë.

Më pas fërkoni gishtat me një thelb hudhre të qëruar.

Merrni butësisht të verdhën me gishta dhe ngrijeni lart. Do të shihni sa bukur dhe plotësisht do të ndahet nga të bardhat e vezëve.

Por nëse jeni duke pyetur veten se si ndodh, ka shkencë pas këtij truku. Ka të bëjë me të njëjtat molekula hibride të squfurit, hidrogjenit dhe karbonit që i japin hudhrës erën e saj të fortë.

Hudhra lëshon mercaptanë, gjë që i bën gishtat tuaj ngjitës dhe formon një lidhje me të verdhën e vezës – shpjegon tiktokeri Noah Yang në një demonstrim të ngjashëm.

Shikoni se si e kemi bërë këtë në video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *