Categories
Kuriozitete

Nese b oja e flokeve mbetet ne le kure nuk duhet te merakoseni, e largoni lehte me kete perberes

Nëse lyeni flokët vetë ose të dikujt tjetër, sado të kujdeseni, mund të përfundoni me njolla boje në ballë, krahë, duar, veshë dhe ç’është e vërteta duhet pak kohë të largohen.

Nuk e dimë se çfarë përdoni ju në raste të tilla, por ne kemi 4 zgjidhje që i zhd ukin menjëherë njollat e bojës nga veshjet.

Vazelina

Aplikoni pak vazelinë në zonën e ballit dhe veshëve para lyerjes së flokëve. Nëse boja iu bie në krahë, mos e fërkoni lëkurën derisa ta ripni pasi ka zgjidhje të tjera.

Përzieni sodë buke me detergjent enësh: Soda e bukes jep te njejtin efekt dhe gjithashtu do të ketë të njëjtin efekt tek njollat kur bashkohet me detergjentin e eneve. Aplikojeni përmes një pecete duke fërkuar njollën.

Uthull: Do ta ndjeni pak në lëkurë, por uthulla funksionon shumë mirë kur bëhet fjalë për të larguar njollat e bojës. Aplikojeni përmes një pambuku dhe mbajeni për tre deri pesë minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *