Home Uncategorized Ngjyra e mishrave të dhëmbëve tregon sëmu/ndjen nga të cilën ju vua...

Ngjyra e mishrave të dhëmbëve tregon sëmu/ndjen nga të cilën ju vua ni, mësojeni se për cfarë bëhet fjalë

165

Ashtu si ngjyra e lëkurës, edhe ngjyra e mishrave të dhëmbëve mund të ndryshojë nga një person tek tjetri–nuk është gjithmonë ajo ngjyra perfekte pink e tyre.

Në disa raste, megjithatë, ngjyra e errët e mishrave të dhëmbëve mund të jetë si shkak i il’açeve të ndryshme, i pranisë së një sëm.undjeje ose faktorëve të ndryshme të jetesës siç është pirja e duhanit.

Po vrisni mendjen pse mishrat tuaj të dhëmbëve janë me ngjyrë të errët? Më poshtë keni disa nga arsyet:

Melaninë e tepërt

Është lëkura juaj e errët? Atëherë mos u çudisni nëse mishrat tuaja të dhëmbëve nuk janë pink. ‘Fajtor’ është melanina, një pigment që i jep lëkurës ngjyrën e errët. Megjithatë, nëse ngjyra e mishrave tuaja të dhëmbëve ndryshon krejt papritur ose shfaqen njolla të errëta, vizitoni dentistin tuaj.

Marrja e med ikamenteve të caktuara

Ndoshta keni dëgjuar ose lexuar se barna të caktuara mund të ndryshojnë ngjyrën e dhëmbëve tuaj, por edhe të mishrave të dhëmbëve. Disa antidepresantë, il’açet kundra malaries dhe disa antibiotikë janë të njohur për errësimin e mishrave të dhëmbëve.

Mbushjet me amalgamë

Mbushjet me amalgamë ose të zeza janë një tjetër shkaktar i mishrave të dhëmbëve me ngjyrë të errët. Ndonjëherë dhëmbi mund të zhvishet dhe amalgama të derdhet në indet fqinje duke bërë që të krijohen njolla blu, gri ose të zeza.

Pirja e duhanit

Përveç pasojave të shumta që sjell pirja e duhanit për shëndetin, shkakton edhe nxirje të mishrave të dhëmbëve. Ky ves bën që njolla të errëta të shfaqen në mishrat tuaja të dhëmbëve. Duhani gjithashtu mund të shkaktojë edhe probleme të tjera të kavitetit dentar.

Gingiviti ulcerativ ak ut

Është një lloj inf’ eksioni i mishrave të dhëmbëve që mund të shkaktojë dhi mbje, temperaturë të lartë dhe erë të ke qe të gojës. Indet e mishrave të dhëmbëve vd’ esin dhe kthehen në ngjyrë gri.

Sëm’ undjet e gjë ndrave mbiveshkore

Gjë ndrat mbiveshkore prodhojnë hor’ mone të cilat rregullojnë presionin në gj ak, metabolizmin, sistemin imunitar, etj. Mishrat e errët të dhëmbëve janë një prej shenjave të mosfunksionimit të tyre

Previous articleEkspertët japin përgjigjen përfundimtare : Kripa apo sheqeri i bën trupit të njeriut me shumë
Next articleSecili nga ju duhet ta bëj : Vendosni pak oriz në cdo dollap tuajin dhe do të shpëtoni një herë e mirë nga ky problem