Home Uncategorized Perdorni shege sa me shume neqoftese keni pro.bleme me kete organ

Perdorni shege sa me shume neqoftese keni pro.bleme me kete organ

379

Është shega çelësi i suksesit kundër sëm. und. jeve kro.nike intestinale.

Kjo është shpresa që jepet për përmirësimin e kurimit në të ardhmen nga një kërkim i ri i universiteteve indiane dhe amerikane, që shprehin entuziazëm për rezultatin.

Shega përmban një molekulë që quhet urotilina, e cila sipas analizave, rezulton se forcon ndjeshëm funksionet e barrierave intestinale, ulja e të cilave lidhet më sëm.un.djet e Krohnit dhe kolitin ulceroz.

Studimi është publikuar në revistën shkencore Nature Communications dhe në të shpjegohet edhe mekanizmi më të cilin kjo molekulë e shegës ndikon në mbrojtjen e zorrëve nga këto patologji kro.nike, të cilat janë pro.blem. atike për miliona njerëz në mbarë botën.

Studimet vijojnë dhe janë përqendruar në krijimin e trajtimeve kundër sëm. un.djeve të zorrëve duke shfrytëzuar pikërisht përbërësin që gjendet tek fruti i shegës

Previous articleNjë kurë e lehtë me 2 përbërës që gjenden në shtëpinë tuaj : Mos blini il’çe dhe mos harxhoni para për kollën dhe frymëmarrjen
Next articleKy është përbërësi që pastron dhe largon dhjamin nga mëlcia : Shumica nga ju e kanë në shtëpi