Home Uncategorized Provoni bashkoni gishtin e madh të dorës me atë të voglin dhe...

Provoni bashkoni gishtin e madh të dorës me atë të voglin dhe do të habiteni me atë çfarë do të mësoni

459

Provoni bashkoni gishtin e madh të dorës me atë të voglin dhe do të habiteni me atë çfarë do të mësoni

Vendoseni krahun në një vend të sheshtë dhe ngrini dorën lart. Bashkoni gishtin e madh me gishtin e vogël. Ajo çfarë shihni është një ligament. Por ky ligament nuk është i njëjtë tek të gjithë njerëzit, pasi te disa është i dukshëm e te disa të tjerë i padukshëm.

Pse ndodh kjo? Sipas revistës së shëndetit Doctor ASKY, kjo ndodh për shkak të një pjese muskulore e cila është e vendosur në mes të krahut dhe dorës. Ky muskul bën të mundur lëvizjen e dorës, me kalimin e kohës nuk është më i nevojshëm. Prandaj mos u shqetësoni nëse nuk e keni, pasi në të gjithë botën vetëm 13% e popullsisë e kanë të dukshëm këtë ligament.

Previous articlePara,lajmërim për prindërit nga Psik ologët: Nëse njihni ndonjë fëmijë që shfaq këto shenja, duhet ta ndihmoni sa më shpejt
Next articleJu ka shkuar ndërmënd / Pse shishet plastike me pije të gazuar e kanë fundin me gunga?