Home Uncategorized Pse nuk duhet ta lini kurrë shishen e ujit në makinë, çfarë...

Pse nuk duhet ta lini kurrë shishen e ujit në makinë, çfarë mund të ndodhë

110

Pse nuk duhet ta lini kurrë shishen e ujit në makinë, çfarë mund të ndodhë

Shumica prej nesh nuk e dimë, por veturës mund t’i shkaktojë rr.ezik edhe shishja e plastikës me ujë të ekspozuar direkt rrezeve të diellit. Për rr*eziqet shëndetësore të pirjes së ujit i cili ka qëndruar gjatë në shishe plastike në diell të gjithë i dimë. Mirëpo, ekziston edhe një rr*ezik edhe më i madh që ka të bëjë me shishen e plastikës së cilës patjetër duhet t’i kushtojmë kujdes, aq më parë gjatë ditëve të nxehta të verës kur dielli nxeh dukshëm më shumë.

Mendimi që uji mund të shkaktojë z*jarr mbase duket krejtësisht i pakuptimtë, mirëpo pro*blem pikërisht krijon shishja e rrumbullakët plastike e cila bashkë me ujin ndikon si “llupë”.

Gjatë ditëve të nxehta rrezet e diellit mund të depërtojnë deri te shishja nëpërmjet dritares së automobilit. Uji në shishe pastaj koncentron dritën dhe nxehtësinë në pikën e caktuar.

Për këtë shkak mund të ndodhë përhapja e f*lakëve në atë pikë, në rast që shishja është e pozicionuar në ulëse apo kudo në vende të mbështjella me pëlhurë, lëkurë, skaj apo me çfarëdo materiali tjetër d*jegës.

Shishet e plastikës me ujë pra gjithmonë largoni nga rrezet e diellit kur i lini në veturë.

Previous articleSallata me mire e mire e momentit, kastravec me hudhra e cila sheron te gjitha llojet e problemeve qe kane lidhje me
Next articleDjali im ne jeten tende nuk duhet kursesi te heqesh dore nga keto 3 gjera, ja ciIat jane ato..!