September 25, 2023

Ne shqiperi nuk ka as roje plazhi as kabin vrojtimi ndersa ne Turqi po perdoret roboti per tu ardhur ne ndihme personat qe jane duke u mbytur.

Nje rise e re po perdoret ne plazhin Konyaaltı, në Antalya ku po perdoret nje robot per te shpetuar personat qe jane ne veshtiresi.

Roboti komandohet me nje pult ne dore dhe mund te shkoj rreth 100 metra larg bregut.

Roja i plazhit ka shpetuar nje person qe ishte duke u mbytur pasi era dhe dallget po ja veshtiresonin daljen ne breg.

Ndersa vitin e kaluar i ka shpetuar 10 pushuesve jeten pasi ishin ne gjendje kritike ne det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *