Home Uncategorized Sallata me mire e mire e momentit, kastravec me hudhra e cila...

Sallata me mire e mire e momentit, kastravec me hudhra e cila sheron te gjitha llojet e problemeve qe kane lidhje me

120

Sallata me mire e mire e momentit, kastravec me hudhra e cila sheron te gjitha llojet e problemeve qe kane lidhje me

Sallata me mire e mire e momentit, kastravec me hudhra e cila sheron te gjitha llojet e problemeve qe kane lidhje me

Sipas Mayo Clinic, hipertensioni shk.akton shumë pro.bleme shëndetësore, përfshirë së.mu.nd.jen e ze.m.r.ës.

Aq më shumë gj.ak që pompon ze.m.ra, aq më e lartë do të jetë shtypja juaj e gja.k.ut.

Gjithashtu, hipertensioni mund të jetë shenjë e s.ul.m.it në z.em.ër, dhe shkaktarët e shtypjes së lartë të gja.k.ut janë st.re.si, ushqimi i dobët dhe mungesa e aktivitetit fizik.

USHQIMET QË E RREGULLOJNË SHTYPJEN E GJA.K.UT

Kastraveci: Për shkak se është i pasur me fibra, kalium dhe magnez.

Hudhra:Është kontrollues i shtypjes së gja.k.ut, shtypjes së ulët të gj.ak.ut, nivelit të lartë të kolesterolit etj.

SALLATA ME HUDHËR DHE KASTRAVEC

Nëse e konsumoni çdo ditë këtë sallatë, shkencëtarët dhe ekspertët shëndetësor thonë se do ta ulni tensionin e lartë dhe paralelisht, do të balancohen luhatjet e tensionit.

Kjo sallatë i bën mirë edhe shëndetit kardiovaskular.

PËRBËRËSIT:

Tri thelbinj të hudhrave.

Një kastravec.

Disa lugë gjelle ujë.

Gjysmë lugë gjelle uthull molle.

PËRGATITJA

Qërojeni hudhrën dhe shtypeni me th.i.kë. Pastaj, pastrojeni kastravecin dhe prijeni në copë të vogla.

Copëzat e kastravecit i vendosni në një tas të madh nga xhami, ndërsa pastaj e shtoni hudhrën e shtypur. Në tas, e shtoni uthullën dhe ujin. Produktin mund ta zbukuroni me gjethe nenexhiku.

Previous articleNjerëzit të cilët gjithmonë kanë të ftohtë kanë jetë më të gjatë
Next articlePse nuk duhet ta lini kurrë shishen e ujit në makinë, çfarë mund të ndodhë