Categories: Kuriozitete

Shikoni mirë lë kurën, ajo fsheh një simptomë të rezistencës ndaj in sulinës: Gjeni saktësisht se si duken dhe ku shfaqen

Zbuloni se cilat janë sim ptomat e re zistencës ndaj insulinës dhe para ndaloni zhvillimin e së mundjes dhe kom plikimin e saj

Zakonisht ndodh më vonë në jetë, kur trupi ndalon re agimin ndaj ins ulinës, e cila kontrollon niv elin e gl ukozës në gja k.

Mirëpo, nëse zbulohet herët, ekziston mu ndësia që sëm undja të “sh ërohet”, transmeton Telegrafi.

Advertisements

Dr. E fthimia Ka rra, një konsulente end okrinologe në spitalin “Prince Grace”, shpjegoi se gungat më të vogla të lëkurës mund të tregojnë fazën fi llestare të kësaj së mundjeje.

Edhe pse kjo gjendje shpesh quhet beninje, është treguar se rrit rrezikun e shumë komp likimeve vask ulare, të tilla si sulmi në zemër.

Advertisements

Sot, ka një numër dëshmish në rritje që sugjerojnë se kjo gjendje mund të kontrollohet, por në disa raste edhe të “shërohet”.

Rritjet më të vogla në sipërfaqen e lëkurës, pra pap illomat, mund të tregojnë shfaqjen e rezi stencës ndaj insu linës, thotë dr. Karra.

Studimet kanë treguar se papi llomat zhvillohen si rezultat i hiperi nsulinemisë, kur nivelet e insulinës në gjak janë jashtëzakonisht të larta.

Dr. Karra thotë: “Njollat e l ëkurës janë të buta, b eninje, me mish dhe me zgjatime. Ato janë zakonisht të

vogla dhe mbulojnë qaf ën dhe ves hin, por mund të ndodhin në rajo nin a nal dhe në gi lcë”.

Gjithashtu është konstatuar se deri në 60 përqind e njerëzve të sëm urë që janë më të vjetër se 69 vjeç kanë këto rritje. “Ato lidhen me rezis tencën ndaj insulinës dhe hiperinsulineminë. Sëmundje të tjera që si sim ptomë kanë ndr yshime të ngjashme të lëk urës janë akr omegalia, një gjendje e lidhur me tepricën e hormonit të rritjes, sëm undjen e Cr ohn, diab etin, pre sionin e l artë të gj akut, ko lesterolin e lartë …”/Telegraf

Javorja

Recent Posts

Kjo eshte arsyeja perse personat qe vu ajne nga ky p roblem duhet te konsumojne 1 banane ne dite

Kjo eshte arsyeja perse personat qe vu ajne nga ky p roblem duhet te konsumojne 1 banane ne dite

Bananet janë një nga frutat më të shëndetshme. Ato janë të pasura me fibra, vitamina…

4 hours ago
Nese b oja e flokeve mbetet ne le kure nuk duhet te merakoseni, e largoni lehte me kete perberes

Nese b oja e flokeve mbetet ne le kure nuk duhet te merakoseni, e largoni lehte me kete perberes

Nëse lyeni flokët vetë ose të dikujt tjetër, sado të kujdeseni, mund të përfundoni me…

4 hours ago
Menyra me e mire eshte me u je apo pa uje per te pire il açet? Ekspertet japin pergjigjen perfundimtare

Menyra me e mire eshte me u je apo pa uje per te pire il açet? Ekspertet japin pergjigjen perfundimtare

A gë lltisni ndonjëherë il açe pa ujë? Nëse po, nuk jeni vetëm. Shumë njerëz…

4 hours ago
Njihuni me gruan milio nere me 14 fëmijë, puna që bën ajo do ju lërë pa me nd/VIDEO

Njihuni me gruan milio nere me 14 fëmijë, puna që bën ajo do ju lërë pa me nd/VIDEO

E nisi thjesht si një dëshirë për të siguruar të ardhura për fëmijët e saj,…

4 hours ago
Ra në dashuri me ref ugjaten ukrainase që strehuan në shtëpi, babai i dy fëmijëve b raktis gruan dhe largohet me 22 vjecaren

Ra në dashuri me ref ugjaten ukrainase që strehuan në shtëpi, babai i dy fëmijëve b raktis gruan dhe largohet me 22 vjecaren

Emigrimi masiv i popullit ukrainas për shkak të l uftës, duket se ka ndryshuar rrënjësisht…

4 hours ago
Njihuni me fsh atin në Shqipëri ku flitet gre qisht, banorët marrin dhe pension marramëndës nga Greqia

Njihuni me fsh atin në Shqipëri ku flitet gre qisht, banorët marrin dhe pension marramëndës nga Greqia

Njihuni me fshatin në Shqipëri ku flitet greqisht, banorët marrin dhe pension nga Greqia? Në…

4 hours ago