Home Uncategorized Shkencëtarët paralajmërojnë: Çfarë duhet të dini nëse e përdorni maskën në ditët...

Shkencëtarët paralajmërojnë: Çfarë duhet të dini nëse e përdorni maskën në ditët me shi.A duhet ta mbani?

93

Duhet te keni kuj’des nese mbani maska ne nje dite me shi pasi nese maska eshte e lagur nuk mund tju mbroje.

Ju lutemi na ndihmoni qe te mirmbajme faqen vetem duke shtypur mbi rekl.amat(Foton ose Videon) qe shfaqet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin ↓↓ artikulli vazhdon..

Tim Spector profesor i epi’demiologjisë gjen’etike në Kolegjin “King’s ka thene se:“Maska duhet të ndryshohet rregullisht dhe kjo është më tepër e rëndësishme kur moti është i lagësht” -shpjegoi ai. Ndaj duhet te jeni te kujd’esshem.

Maskat kir’urgjikale, të cilat i mbajnë shumë njerëz, janë veçanërisht të ndjeshme ndaj motit të k’eq.

Në qendër të maskave është një material që është më i mirë në izolimin e vir’useve, shpjegoi ai, por nëse kjo laget, dë’mtohet ose zhvendoset, maska bëhet “e padobishme”.

“Një rregull i përgjithshëm është se ato duhet të zëvendësohen pas tre orësh,” – tha Hunter. Udhëzimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për maskat e fytyrës gjithashtu i nxisin njerëzit të “zëvendësojnë maskat sa më shpejt që munden nëse ato lagen”.

Previous articleThuani lamtumirë një prej proble meve që prek më së shumti moshën 50 vjeçë e sipër : Me vetëm 3 përbërës që i gjeni lehtësisht ju mund ti
Next articleDieta 5 ditore e kosit : Do të pastroj dhe ul fryrjen e barkut, ja se si duhet të veproni