Home Uncategorized Shpesh here neve na fishkellejne veshet, na duket sikur kemi nje bilbil...

Shpesh here neve na fishkellejne veshet, na duket sikur kemi nje bilbil tek veshi. Ju duhet qe te shkoni menjehere tek

303

Dëgjimi i një fishkëllimi të vazhdueshëm në vesh, tringëllimë në vesh, nuk është vetëm i bez.disshëm, por edhe një pengesë për pjesën tjetër normale të trurit tonë. Studiuesit zbuluan origjinën e këtij çrregullimi.

Bilbilat që disa prej nesh vazhdimisht dëgjojnë në vesh, e cila quhet tringëllimë kr.on.ike, fillon nga një zonë specifike e trurit dhe i pengon ata që vuajnë prej saj të pushojnë siç duhet.Hulumtuesit në Universitetin e Illinois, të cilët analizuan trurin e disa pacientëve me imazhe rezonancë funksionale, ishin në gjendje të kuptonin origjinën e tringëllimës në veshë.

Ja se çfarë zbuluan dhe pse tringëllimi kronik mund të dëmtojë shëndetin e atyre që vuajnë prej tij.Ata zbuluan se tringëllima fillon nga një rajon i quajtur precuneus.Ai ndodhet në lobulin parietal superior dhe është i përfshirë në kujtesën episodike dhe në disa aspekte nga vetëdija.

Previous articleAi vendos një kamera të fshehtë në azilin e pleqve ku kishte futur të atin. Ja çfarë pa…
Next articleVendosi Kamera Në Shtëpi, U Tm,Errua Kur E Pa Çka I Bënte Kujdestarja Nënës Plakë (Video)