Home Kuriozitete Studimi i fundit : E keni kaluar Koronavirusin ? Ja pasojat që...

Studimi i fundit : E keni kaluar Koronavirusin ? Ja pasojat që ai ka lënë në trupin tuaj

360

Sipas zbulimeve më të fundit, koronavirusi nuk është vetëm një sëm. undje e shkaktuar nga vd. ekja e qelizave të prekura nga virusi, por ndoshta është gjithashtu pasojë e këtyre qelizave anormale që mbeten në mushkëri për një kohë të gjatë.

Ekipi i shkencëtarëve ka analizuar mostrat e indeve të mushkërive, zemrës, mëlçisë dhe veshkave të dyzet e një pacientëve të vd. ekur nga koronavirusi në Spitalin Universitar të Triestes.

– Supozojmë se një nga arsyet e të ashtuquajturit “covid i gjatë” është shkat. ërrimi i konsiderueshëm dhe i përhershëm i indeve të shëndetshme të mushkërive.

Edhe nëse pacienti shërohet nga pasojat e koronavirusit, dëmi që bën sëm. undja mund të jetë i madh – tha Mauro Giacca, profesor në King’s College të Londrës dhe një nga bashkautorit e studimit.

Rritja e provave nga e gjithë bota sugjeron që më pak pacientë që i kanë mbijetuar koronavirusit dhe që konsiderohen të shëruar nga infe. ksioni fillestar mund të përjetojnë një sërë shenjash më të përhershme.

Të tilla shenja janë lodhja, gulçimi dhe e ashtuquajtura mjegull mendore një gjendje e panjohur mjekësore, por është një etiketë gjithnjë e më popullore për një grup shenjash që mbulojnë nivel të ulët energjie, nervozizëm, lodhje, vështirësi në përqendrim, dhi mbje koke, harresë, mungesë motivimi, depr esion, an kth dhe konfuzion.

Kjo gjendje shpesh quhet COVID i gjatë

Previous articleZbulohet një shenjë e re e Koronavirusit : Ka të bëjë me veshin, ja se cfarë thonë ekspertët
Next articleVajza e vogël i jep ushqim një të pastrehu. Ditë më vonë, ata marrin një telefonatë që …!